Bloggerne sesong 12 episode 6

I’m om fire

Gud for en tittel, har vi en ny mordbrannanklage?

Martine skal oppfylle drømmen sin og lage et sminkemerke. Kjæresten til Sofie skal mest sannsynlig flytte til Barcelona. Iselin skal arrangere sommerfest og blir sliten av seg selv.

Vi kjører en reprise i dag, altså…

Vi starter i senga til Iselin, hvor mor, far og barn koser seg mellom dynene. Ja, det er så jævlig. Og for å gjøre det enda jævligere kysser de på barnet og avslører at det ser dårlig. Iselin bekymrer seg derimot lite for Kripos anbefalinger og bekymrer seg mest om været, for hun skal arrangere denne festen. Godt hun har prioriteringene i orden.

I Tromsø får vi se Ishavskatedralen fra ny vinkel, med snødekte fjell i bakgrunnen, trehusbebyggelse og et anker. Jeg får lyst til å reise til Tromsø, kanskje jeg skal melde meg på ABIP?

Morten har kommet på besøk og Sofie og en bikkje i rottestørrelse er glade for å se han. Selv om han har stikkende skjegg. Morten fikk jobben og skal flytte. Begge tror forholdet tåler det. Sofie er mest bekymret for bloggen, for hvem skal ta bilder? Mammaen hennes er tydeligvis fantastisk på mange områder, men noen fotograf er hun ikke.

Sofie og Morten har akkurat kjøpt hus og bil og Sofie har satset alt på influenser-karrieren, så det passer litt dårlig at Morten flyttee. Men hun synes også at kjæresten må gripe sjansen og ta denne jobben. Jeg tenker at kjæresten til Martine har en del å lære av Sofie., for hun er skikkelig raus! Sofie skjønner ikke hva jobben til Morten går ut på, men han sier at de (arbeidsplassen?) holder på med alkohol. Martine spør om de har prosecco. Det har de, så da er det greit, synes Martine.

Sofie sier at i dag skal de besøke en gård og Morten skal kose på en hest. Aller helst vil hun at han skal ri på hesten, men det kommer ikke til å skje, sier han. Martine sier at når hun blir «sånn 40», så skal hun ha hest. Hun sier det på en slik måte at jeg skjønner at 40-åra er mot slutten av livet. Så skåler de for det, og jeg lurer på om det er lov og ri med promille? Jeg tror Morten spekulerer i at det ikke er lov, så her har han nok fintet henne ut.

Tilbake i Oslo har TV2 fotografen funnet ut at det blir litt variasjon hvis han zoomer inn på byen fra sin faste plass i Ekebergveien. Vi får et mye tydeligere bilde av hvor jævlig arkitekturen i Barcode er.

Comfort Hotel Grand Central har virkelig slått på stortromma, produktplasseringen er upåklagelig. Jeg tipper suite. Minst! Martine har ikke fått med seg at Comfort Hotel er en stor annonsør og klager på at vinduene er skikkelig ekle. La oss bare håpe at hun får kaffen samtidig som desserten. Heldigvis liker hun rommet, det veier litt opp for kritikken av vinduene.

Martine skal få se på sminken sin for første gang. Oh my gaaad, det er helt sinnsykt! Den er SÅ henne!. Selvfølgelig, hun har alle fargene i ansiktet allerede. På en gang! Martine tar på enda litt mer sminke, for i dag skal de ha photoshoot for sminkemerket. Men hun vil at den mannlige modellen skal ha mer sminke enn henne. For en som er vant med menn som knapt vet hva fuktighetskrem er, blir dette veldig uvant. Martine gir langfingeren til alle som mener gutter ikke kan bruke sminke. Jeg tar til meg den.

Bildene må selvfølgelig tas i senga, for alle vet at man helst sitter i det hvite sengetøyet sitt og sminker seg. Martine har med en «mørkhudet» modell og synes bildene av de to er skikkelig bra. Hun liker å være litt boss, sier hun. Det finnes verre sjefer, tenker jeg.

I Røyken tordner det. Jeg antar at Iselin blir gira og sliten av det, som med alt annet. Hønene er buret inne og Iselin har fått låne et telt til festen fordi det er møkkavær. Hun er skikkelig takknemlig, sier hun, men synes teltet er såpass løent at hun må få med det også. Virkelig løent. Iselin er dritstressa. Hun skal gjøre det beste ut av det og pynte opp taterleiren. Så blir hun usikker på om det er lov å si taterleir. Jeg tenker at det ikke er noe verre enn mørkhudet.

Iselin lager cupcakes med forholdsvis normale negler og skaut på hodet. Stjerne i boka for det. Hun sier at festen er for venner de er glade i, så hun unner dem nok ikke magesjau. Det er noe annet når man lager kaker til events med konkurrentene. Hvor kult hadde det ikke vært om nesten alle deltakerne på Bloggerne gikk ned for telling på premierefesten? Da blir alt fokuset på deltakeren som styrte unna (og advokaten hennes). Men det skjedde heldigvis ikke. Det var nok ikke rom for karbohydrater under kjolene den kvelden. Nå snakker jeg meg bort, det er fordi jeg har gått lei av fokuseringen på jordslagflekker på taterleir-teltet.

I år skal Iselin druse på. Det blir dildoer og penisringer, ja hele sortimentet på Kondomeriet høres det ut som. Hva slags vennefest er dette, egentlig? Orgie! Sier Iselin.

I Tromsø har Sofie og kjæresten kommet seg på landet og TV2 filmer vakre hester. Morten er fremdeles skeptisk til å ri, og jeg skjønner ikke helt hvorfor han absolutt må det. Sofie prøver å sale opp og til og med Morten, som ikke er hestevant ser at hun er ganske rusten. Hesten skjønner også det og er så vrang som han kan med bestefar i andre siden av leietauet. Sofie gir opp å få på sal og vil heller ri uten. For det er mye tryggere….

Med Mortens hjelp kommer hun seg opp på hesten og bestefar leier for sikkerhets skyld. Det minner meg om sånn barneridning på tivoli, Sofie sitter med lut rygg og smale knær og ser vettskremt ut. Hesten ser ut til å more seg stort. Så er det Morten sin tur, og han er så redd at til og med hesten tar hensyn. Morten takler det veldig bra, synes jeg. Det blir nok hest på de to på sine gamle dager. 40-åra, altså.

Tilbake til Martine. Aleksander har kommet for å se hvordan det går med fotograferingen. Martine kliner litt sminke på han også, for sikkerhets skyld, selv om han skal stå bak kamera. Martine finner frem gutten, som nå har blitt dragqueen og får Martine til å se nesten naturlig ut. Sorry Martine, jeg kan leve med gutter med sminke, men ikke hvis de har mer sminke enn deg!

TV2 har gitt Aleksander beskjed om at det er bra for storyen at de får forklart hvordan dette sminkeprosjektet kom i stand. Han spør Martine hva det begynte med, men så er Martine opptatt med å tygge på noe, så han svarer like godt selv. Martine kjedet seg en uke og hadde mark i rumpa. Andre ville da gått for ormekur, men Martine googlet hvordan man lagde sminkemerke.

Aleksander prøver å høres støttende ut, men det faller igjennom da han uttrykker bekymring for at hun kan bli utbrent. Han er åpenbart fremdeles såret over at han ikke får den oppmerksomheten han ønsker fra Martine og forteller hele hotellrommet (og alle seerne) at han ikke har kommet inni Martine på et halvt år. Han er redd hun er så stresset at hun glemmer å ta p-pillene sine. Her er det noen som ikke fulgte med i sex og samlivstimene! Kjære Aleksander, hoppe av i svingen er ikke en anerkjent prevensjon og du burde ikke legge det frem som det på TV!

Aleksander fortsetter å syte over manglende oppmerksomhet fra Martine, ispedd noen halvhjertede «jeg vil at hun skal lykkes», mens Martine har funnet en gammel trappegang hvor de tar flere bilder.

Tilbake i Røyken regner det såpass at TV2 fotografen har funnet fram kunstneren i seg og filmer trær med regn på linsa. Tom og Iselin har fått på seg parykker og Iselin synes Tom er sexy, for det ser ut som om han ikke har på truse. Iselin tar på seg badedrakt og ofrer en del av parykken som hun stikker inn i skrittet så det illustrerer kjønnshår. Iselin oppfordrer gjestene til å drikke og skåler med alle. Så opplyser hun om at de kan tatovere seg bak et forheng. Blekk, nål og alkohol, det kan jo ikke gå gæli…

Ingen ser ut til å henge seg opp i jordslag på teltet og Iselin danser så parykkjønnshårene svinger. Så sleiker hun Hårete-Tom i ræva mens han tisser på en busk. Kameramannen fant heldigvis ikke zoomen på kamera, så jeg kan ikke si om det var kontakt med tunga, dessuten hadde han heldigvis kostyme på, men dere skjønner tegninga. Iselin er som den venninna som er dritkul i nøyaktig 5 minutter, og så kjører hun de samme triksene til det kjedsommelige til du blir så tom for energi at du ikke aner hva som traff deg.

Iselin sier at hun tar mye plass. Morten tar også mye plass og det elsker hun han for! Hun er etterhvert ganske bedugget, så da gjør hun det man aldri skal gjøre i fylla, tatoverer seg. Hun velger ut «love your self» på en plansje og plasserer det på underarmen. Ingen skal beskylde henne for å ha mye fantasi ihvertfall.

Festen var kjempemorsom og Iselin angrer ikke et sekund. På den festen.

Neste uke kommer a Bakemor/Tinderella/Svindler tilbake. Jeg skal på ferie (det er hun sikkert glad for), så jeg kan ikke garantere recaps, men jeg kommer sterkere tilbake.