Bloggerne sesong 12 episode 5

Sexologen

Joakim Kleven legger hele hjertet sitt i det han driver med. Sofie Nilsen synes ikke barndommen var bare bra, det var mye kjipt også. Iselin Guttormsen deler det hun gjør for å gi følgerne aksept for å dele sine historier og følelser.

Ut ifra introen tror jeg at vi nå skal komme under huden på deltakerne. Ikke mer regnbueflagg og falsk hestehale, dette blir bra!

Vi starter med Iselin som er sint, lei og frustrert. Hun har nemlig bommet på retningslinjene på Instagram, så de har fjernet deler av innholdet hennes. Nå truer de med å slette kontoen hennes. Instagram synes det blir for mye med en bollemus med deigete mage som henger over. Uten å ha sett bildet, så må jeg si at jeg heller til å være enig med Instagram.

Iselin fyrer seg opp og sammenligner bollemus og deigmage med nærbilde av glattbarbert mus med bikini på størrelse med en tråd. Hvis hun har rett i at det første er regelbrudd og det siste er lov, så heller jeg mer til å være enig med Iselin. Merk at jeg ikke har testet dette selv, bildene mine er så gørrkjedelige at ikke engang Instagram bryr seg.

Iselin setter inn et ekstragir og roper BULL FYCKINGS SHIT og ORKER IKKE, for hun har mistet trua på samfunnet fordi bollemus ikke er lov på Instagram. Sa noen I-landsproblemer? Kan ikke alle bare la høna være en privatsak?

TV2 skifter bilde til ei høne (sånn som legger egg). Den var billig!

Iselin koser høna mens hun forteller at hun bor på Årås med to døtre og verdens mest hårete mann. TV2 illustrerer hvor glad Iselin er i familien sin ved å vise at hun kysser både barn og mann. Hun skal bli sexolog når hun blir stor, og i mellomtiden lever hun av sosiale medier. Barn, sex og høner i skjønn forening på Åros, altså.

Iselin tar så stor plass at hun blir sliten av seg selv. Dette illustrerer hun ved å beføle kroppen sin i noe som ser ut som et domino-antrekk. Så ser vi henne i bonde-kostyme mens hun sitter på huk og tisser i skauen. Jeg håper hun ikke har tenkt å ta like stor plass i Bloggerne som IRL, for dette begynner å bli litt mye.

Noen synes det kanskje er litt for mye, sier Iselin, som om hun leste tankene mine. Så viser hun oss åssen hun vasker «skrukken» (høna), og så maler hun huset iført en truse, som har like mye stoff i skrittet som instagram-babene har.

Iselin forteller oss at hun er vannmann. De blir beskrevet som enten livets klovner og livets genier, sier hun. Det har jeg ikke hørt før, så jeg sjekker et horoskop. Det står ingenting om klovn eller geni. Men Iselin er begge deler.

#Oslo, filmet fra Ekebergveien. Nå må fotografen snart komme opp med noe nytt!

Joakim har kledd på seg en skjorte jeg blir sliten i øynene av, og gleder seg til å dra på Gullsnutten, for han er nominert. Det er både morsomt og gøy, sier Joakim. Masse mennesker har møtt opp og Joakim byr på seg selv med både autografer og selfies med publikum. Sånt liker jeg. Han er diva, men ikke diva, hvis dere skjønner. Han bekrefter det ved å klemme de oppmøtte før han blir så rørt at han vifter hendene foran ansiktet for å tørke tårene.

Joakim er nominert for årets musikkvideo. TV2 kjører en snutt av videoen, og den hadde ikke gått igjennom hos Instagram, foråsidetsånn. Joakim synes det er en ære å bli nominert, men aller helst vil han vinne.

Vi beveger oss til Tromsø, og her har fotografen nok å velge i for å illustrere hvor vi er. Ishavskatedralen, fiskeskøyter og en taxi. Usikker på om den siste skriker Tromsø, for jeg klarte ikke å lese drosjeskiltet og taxier har vi over alt.

Sofie vil at mamma skal ta bilde av henne med snødekte fjell i bakgrunnen. Hun er litt redd for å bli påkjørt, men jeg tenker at hun burde bekymre seg mer for forkjølelse, for hun er ganske tynnkledd. Hun fryser, men ofrer seg for det perfekte bildet. Noe som kan ta litt tid, for mamma har tydeligvis aldri tatt i et kamera før.

Sofie synes det er fint i Tromsø, for da får hun avbrekk fra hverdagen. Når hun er der snakker hun nordnorsk i stedet for østlandsk. Hun mestrer nemlig begge språkene. Hun illustrerer det ved å si – når jeg er sørpå så snakker jeg sånn her og når jeg er hjemme så snakker jeg sånn her. Hele setningen er på østlandsdialekt, men ok. Hun hører det kanskje selv, for hun ler hjertelig mens hun gnir nesa si med de lange klørne.

Vi er tilbake til Åros, som ligger i Røyken i følge hashtaggen. Bra de oppklarer for de filmer en kvist, en bil som kjører i 40 sone i en fart som muligens gir førerkortbeslag og hadde det ikke vært for at de avslutter med det søte lille huset til Iselin kunne det vært hvor som helst i Norge.

Inne i dukkehuset er det fult fokus på barna til Iselin. En av dem har tatt av en sokk og den andre trenger en krakk. Iselin skulle lagd kjøttkaker til middag, men siden det har skjedd så mye på Instagram, ble det ferdig-fiskegrateng i stedet.

Iselin har fått 500 nye følgere og TV2 viser noen klipp fra bloggen hennes så vi kan se hva hun leverer. Det er mye humor, men jeg faller ned på å være enig med Instagram igjen. Hun er rolig, men gira, for avisa ringte før hun fikk sluppet morgenfisen. Så instruerer hun mannen i å henge opp en bildemontasje av seg og mannen. Iselin forteller at hun hadde magesjau på det ene bildet. Hun dreit så det fløyt mohito-blader i dassen.

Begynner å skjønne hvor TV2 vil hen. Joakim er gladhomsen, Caroline er stiv og anspent, Linnea er redd og Iselin er vulgær. Got it!

Iselin forteller at hun har vært sammen med Hårete-Tom i 10 år, og det har gått opp og ned. Mest opp, tydeligvis, for de er fremdeles sammen. Så skal hun på trening og kysser hele familien på munnen. Lykkelig uvitende om hva enkelte mennesker kan få ut av sånn mor barn klining.

Tilbake til Gjøvik hvor de har regnbuefarget scene og rosa sukkerspinn. Det er sikkert tilfeldig. Joakim har fremdeles lyst til å vinne, men faren har gitt han langversjonen av «det viktigaste er ikke å vinne, men og delta», så Joakim synes det er greit å tape også. Konkurrentene hans sier at han kommer til å vinne, og da svarer Joakim at nei DU kommer til å vinne. Og så kjører de Nei du, Nei duuu, Nei duuu til Joakim avslutter det med en så homsene knekk i håndleddet at konkurrentene ikke kan overgå det. Men de gir det noen halvhjertede forsøk til.

Joakim øver seg litt på hvordan han skal legge ansiktstrekkene hvis han ikke vinner. Men så vinner han, så han slipper å late som at han er overlykkelig. Jeg ser at konkurrentene spikret «jeg er nesten mer glad for at du vant enn meg» looken. Godt jobba! Han løper opp på scenen mens han roper Shit! Oh my gadd! Herregud! Og hevder at det var veldig uventet, selv om konkurrentene hadde sagt det 20 ganger minst. Han holder en fin takketale, det fineste var at den var kort. Så ringer han mamma og sier ifra at han kommer sent hjem. Jeg begynner å skjønne hvorfor denne 26 år gamle mannen insisterer på å kalle seg «gutt».

Snødekte fjell og Ishavskatedralen, vi skjønner at vi er tilbake i Tromsø. Sofie har ikke helt kommet over hvor dårlige bilder mamma tar. Hun lurer på hvem som tok alle barnebildene av henne. Så spør hun mamma hvordan det var i gamledager og mamma forteller at man tok bilder på film, som måtte fremkalles i butikken. Og så ler mamma med et så strålende smil at hun nesten overgår Joakim Kleven.

Mamma guilttripper Sofie fordi hun ikke besøker henne nok. Sofie sier at det er fordi hun er lat. Dessuten har hun dratt på seg en flyskrekk. Mamma og Sofie går inn på Sofies diverse angster. Etter Utøya ble hun redd for alt mulig og det ble for mye fokus på det i lille Tønsberg. Jeg visste ikke at Sofie var på Utøya, men alle disse angstene gir mer mening nå. Mamma har alltid vært der for Sofie og jeg synes det er fint at hun anerkjenner det. Men så sier hun at mamma «bortskjemte» meg og jeg tenker at mamma har sviktet bittelitegrann i oppdragelsen.

Sofie forteller mamma at hun var litt flau over at de hadde lite penger da hun var liten. De hadde kasse-TV og hadde ikke bil og Sofie turte aldri å fortelle noen at hun delte rom. Hun var redd for å skille seg ut og det var tøft. Men hun ville ikke byttet bort mamma for alt i verden. Så skåler de for alenemødre, mamma drikker vin mens Sofie nøyer seg med Pepsi Max. Forøvrig ikke betalt produktplassering, men jeg kjenner igjen flaska fordi jeg var på PepsiMax-kjøret selv i mange år.

Dette er det mest interessante TV2 har hostet opp på 5 episoder. De burde byttet navn til Bloggeren og holdt seg til Sofie. Men vi ramler tilbake til Røyken hvor Iselin dribler fotball og skryter av hockeysveisen sin. Sømløse overganger er ikke TV2s sterkeste side.

Iselin er sliten og gira, for hun skal arrangere en parykkfest slash sommerfest om en uke. Hun har kjøpt premier til parykk-kåringen og ikke overraskende spiller alle premiene på sex. Det ser ut som om hun har kjøpt hele tikronerskurven på Kondomeriet (har de det der?).