Bloggerne sesong 12 episode 4

Ariana Grande is back

Martine Lunde har egentlig ikke tid til en uke med kun «Skal Vi Danse». Caroline synes også «Skal Vi Danse» er krevende, stort og altoppslukende. Sofie Nilsen skal tydeligvis ikke være med på «Skal Vi Danse», for hun smiler lykkelig mens hun sminker seg og går tur med kjæresten. Sånn, intro unnagjort.

Vi starter i stua på Kulåsen, for TV2 har fremdeles ikke funnet et bilde som skriker «Sarpsborg». Caroline sitter i sofaen og rister på krølltangkrøllene mens hun ser på Skal Vi Danse på TV. -Herregud, jeg skal være med på det her igjen, er ikke det ganske drøyt? Hun sier det med slik innlevelse at jeg tipper hun har pugget på den setningen hele dagen. Siden det er Lasse som holder kamera sveiper han kamera over rommet så seerne skal få med seg mest mulig av det sponsede interiøret. Caroline holder seg til manus og forteller at da hun var med i Skal Vi Danse i 2014, fikk hun også tilbud om å være programleder i «Det Nye-jenta». Ingen tvil om at hun er en attraktiv influencer, altså! I 2014.

Lars Kristian dumper ned i sofaen sammen med sin kone, mens hun forteller at hun burde sagt nei. Lars Kristian er enig, men det er lett å være etterpåklok. Caroline husker replikkene og leser med fortellerstemme at hun har blitt bedt om å være med på all star-sendingen. Her har TV2 eller CBE tabbet seg ut, for denne informasjonen er allerede lekket. Vi har alle sett Caroline på all star. Begge forsikrer om at det blir gøy, for det er null press.

Vi er i Oslo, illustrert av oversiktsbilde av Kielferga, Barcode og hektisk byggeaktivitet. TV2 slenger på noen bilder av en kantret plastbåt på plenen, en amerikaner (Oldsmobile, tror jeg) og et hvitt hus som, skal jeg dømme etter arkitekturen, er bygget på 8 ganger. Martine Lunde er hos bestemor, med kjæresten Aleksander. Vi vet at de er hos bestemor fordi TV2 zoomer inn på er broderi som sier «Bestemor er en rotekopp». Den var finurlig, pluss i margen til kameramannen!

Bestemor spør hvordan det går på dansen og Aleksander svarer at det går dritbra. Så kommer han på at bestemor kanskje ikke er familiær med slike uttrykk, så han legger til at det går skikkelig bra. Hoftebevegelsene er bra, skyter Martine inn og Aleksander sier at han får beskjed om å pule kameraet. Bestemor og jeg synes det ble litt vel grafisk. Aleksander bryr seg ikke og sier at da må han ta skikkelig i. Jeg vet ikke hvordan man puler et kamera, men det er altså en tung jobb.

Martine forklarer for de uinnvidde at de skal på all star-episoden til Skal Vi Danse. Så smører hun syltetøy på et rundstykke og Aleksander sier at bestemor og bestefar kommer til å bli stolte av barnebarnet sitt. -Deg også, sier bestemor, akkurat som en koselig bestemor skal. Martine spør om Aleksander har andre spennende planer fremover, for de snakker ikke med hverandre om dagen. Aleksander forklarer, med munnen full av rundstykke, at Martine er så sliten at hun ligger i sengen med ørepropper når han kommer hjem. Hun vil ikke snakke til han. Det får Martine til å fyre seg opp, for hun mener hun ligger i sengen fordi Aleksander gamer. Så diskuterer de høylydt sin versjon av høna og egget, begge med munnen full av syltetøy. Ørene mine blør!

Aleksander gir opp å diskutere roten til alt ondt og henvender seg til bestemor i stedet. Han synes det er kjedelig å være hos Martine, så da kjøpte han seg pc. Hvis ikke han hadde kjøpt den pc’n så vet han ikke om han hadde sittet her i dag. Dette ble plutselig veldig mørkt…

Aleksander mener at Martine kan kule ned litt fordi hun har nok penger på konto. Martine mener hun ikke kan det fordi hun ikke får vite jobb-ting før tre måneder før. Jeg skjønner ikke resonnementet. De to fortsetter krangelen i sine respektive programintervjuer. Jeg blir lei og begynner å tenke over hva den Oldsmobilen utenfor har vært i gjennom, den har passert sine glansdager med god margin. Kanskje noen kan spore Aleksander inn i amcar-miljøet så han kan gi bilen en renessanse? Da slipper han og game og Martine kan ligge med ørepropper med god samvittighet.

Vi beveger oss til Trondheim. Det vet vi fordi TV2 filmer Trondheim Torg, og i tilfelle publikum ikke skulle få det med seg, skriver de #Trondheim med store bokstaver over skjermen.

I et velstelt hus fra 70-tallet danser Sofie rundt på badet til Ariana Grande, med en hestehale som er artisten verdig. –Ariana Grande jiiis beeeek, sier hun og ler. Hun vifter med hestehalen og innrømmer at den er laget av den dårligste kvaliteten du kan få EVER. Overflødig informasjon, det tror jeg til og med bestemora til Martine hadde sett. Men Sofie er veldig glad i hestehalen, så den gir hun ikke fra seg. Det er greit, ingen vil ha den heller…

Sofie har beveget seg inn i stua og babler fremdeles om hvor mye hun elsker den skikkelig falske hestehalen. Jeg ELSKERN, den er skikkelig falsk, den er så fiiiin…

Tilbake til Oslo (trikk, graffiti av trikk, typisk Grunerløkkabygård). Martine og Aleksander har overlevd krangelen hos bestemor og drar på Det Norske Dansecenter (www.dansecenter.no i følge dørskiltet som får massiv eksponering). De møter en mann med skadet menisk og Aleksander opplyser om at han har operert sin. Martine har det så travelt at hun kjapt lager et reklameinnlegg mens hun venter på de andre. Aleksander må pakke ute ett eller annet vidunderlig som Martine skal pushe på følgerne sine og har tydeligvis ikke ristet av seg krangelen. Han drar passiv aggressivitet til et nytt nivå. -Sånn er det å være kjæresten til en blogger, bilder må tas, pakker må åpnes, papp må kastes…. Jadda, vi skjønner, livet med Martine er kjipt.

Martine går ut og filmer reklame og her får annonsøren mye for pengene. Både Martines instastory OG Bloggerne. De blir sikkert utsolgt! Martine gir oss et ganske interessant innblikk i en bloggers hverdag. Jobben er ikke ferdig, hun må sende bildene over til managementet. I mellomtiden øver Aleksander på pule-kamera-moves.

Isabel Raad entrer dansegulvet og forteller Martine hvordan de skal få den rette mean girl-looken. Man må tenke at den andre har hatt sex med typen sin. Martine ser like blid ut, hun er nok ikke særlig sjalu. Jentene svinger på hestehalen og danser sexy. TV2 synes ikke det er sexy nok, så de sender sekvensen i slow motion. Martine innser sine begrensninger og sier til kamera at hun ikke føler seg sexy i det hele tatt. Men Isabel nailer det!

Caroline er også på dansesenteret og øver på opptredenen. Hun hopper rundt med danselæreren, jeg synes det går veldig bra. Caroline hevder å være sliten allerede, og jeg tenker at det er merkelig, så mye som hun hopper og løper hver dag. Men hun smiler stort og ekte og det er gøy å se! Hun er faktisk like pen fra høyresiden.

Caroline skal danse samba til Spice Girls, noe hun synes er gøy, for hun var Spise Girl fan. Hun danser litt til og det ser ut som om hun burde øve mer. Det innser hun selv også, så hun skal komme inn en gang til før lørdagens konkurranse. Caroline liker ikke å være usikker.

Vi får et tilbakeblikk på Carolines karriere i Skal Vi Danse, og det tar meg noen sekunder å skjønne at det er henne. Det er lenge siden 2014 altså, meeen… Caroline angrer veldig på at hun var med i SVD, for alt føltes feil og hun ville heller vært hjemme og vært mamma.

Over til Lars Kristian som er i butikken og handler inn til fredagstacoen. Caroline er sykt inne i daønsebobla, så Lasse måtte løpe ut og hente kameraet, sier han. Bloggerlogikk går meg som vanlig hus forbi. Men så runder han en rad og der står Caroline og danser litt foran Tacoen. Det er så utstudert at jeg blir flau.

Tilbake til Trondheim, hvor Sofie har kommet seg ut i bilen. Hun prater fremdeles om håret sitt, noe babyhår er på ville veier. Jeg hadde ikke sett det en gang, hadde hun ikke sagt det. Det jeg ser veldig godt er øyevippene, som er så voldsomme at de burde hatt hver sin Ariana Grande-hestehale. Hun skulle egentlig filmet tidligere i dag, sier hun, men det rakk hun ikke fordi det ble så mye stress på morningen. Tar tid med sånne hestehaler. Morten (jeg gjetter kjæreste) er på jobbintervju i Barcelona. Jobbintervjuet innebærer mest sannsynlig flytting, sier hun, mens hun graver seg i underleppa med de lengste neglene jeg noen gang har sett.

Sofie tenker at Morten må ta de mulighetene han får, særlig hvis han har lyst til det. Sofie mener det er viktig å prioritere jobb. Hun unner han å lykkes og mener at forholdet takler at han bor et annet sted. Raus jente, kanskje Martine burde bytte ut Aleksander med Sofie? Alt ordner seg til slutt sier Sofie og smiler som om dommedag er nær.

Tilbake til Oslo og dansing. Sandra Borch tripper rundt på parketten. Caroline har med seg barna og ett av dem er instruert i å si: Mamma skal danse, sånn i tilfelle vi ikke skjønte det.

Martine har fått på seg kostymet og har aldri følt seg så tacky før. Hun klarer ikke å konsentrere seg om dansingen, for skjørtet er for kort over rumpa. Under har hun bare en body og hun er redd for at tissen skal synes på live-sending. Det vil hun ikke, og det vil ikke jeg heller. Jeg føler med Martine, TV2 har andre deltakere i Bloggerne som hadde taklet tiss på avveie langt bedre. Aleksander trøster Martine og sier at hun ser helt normal ut. Hun er iført muselort frynseskjørt, nettingstrømper og lårhøne støvletter. Jeg vet ikke hvor han bruker å vanke, hvis han tror det der er normalt.

Caroline har fått på seg kostymet og hun ser AKKURAT ut som Ginger-spice, minus det røde håret. Det burde være helt unødvendig å spørre om hvem hun er, men noen gjør det like vel. Caroline sier hun er Posh, og forvirringen er komplett. Posh med morsom gullfarget paljettkjole og store, lyse krøller? Kanskje vi snakker om en annen Spise Girls-gruppe? Uansett ser un fantastisk ut, og det er det viktigste! Caroline synes det er deilig at det ikke er noen forventninger. Mulig Sandra Borch hadde noen.

Aleksander skal danse med en reality-deltaker som heter Adrian, og det går bra, for han er også fra Bergen og har opplevd det samme reality-kjøret som Aleksander. Jeg innrømmer at jeg aldri har hørt om noen av dem før, så jeg tar deres ord for det. Aleksander har ikke fått øvd så mye på koreografi, for Adrian klarte ikke helt å ha Aleksander der når han trente, fordi han ble litt uoppmerksom. TV2 illustrerer hvorfor ved å fokusere på Aleksanders trente, spraytanbrune brystkasse.

Tilbake til Caroline, hun skjønner at dette er alvorlig for Sandra. Sandra har musefletter og morsom kjole og hvis hun ikke er Baby Spise, så vil jeg ha tilbake 90-tallet så jeg kan rette opp i vrangforestillingene!

Martine stresser fremdeles med antrekket og ser så redd ut at jeg får lyst til å gi henne en klem. Vi har vel alle opplevd å ha antrekk som ikke booster selvtilliten? Heldigvis fikk hun mast seg til å få ha på mer klær. Det er en setning man ikke hører altfor ofte i influencerbransjen! Martine tar noen slurker av en styrkedrikk det ikke er lov til å reklamere for på TV og virker glad igjen.

Caroline svinger seg over parketten på en måte hun absolutt kan være fornøyd med. Alle de andre krydderne er på plass, og jeg kan leve med at det er to Ginger og ingen Posh. Martine gjør også en god jobb, synes jeg, men kommer litt i skyggen av Isabel Raad. Hun spikrer «fy fader du rappet typen min»-blikket. Martine er litt for brisen til å være sur. Vi får et glimt av Aleksander også, og TV2 satset på at Adrian var fokusert på dansingen, for de droppet like godt å skjule brystkassa til Aleksander med tekstiler. Mulig de feilberegnet, for det er Adrian som ryker ut.

Etterpå diskuterer Martine og Aleksander innsatsen på dansegulvet. Aleksander tar ikke på seg noen skyld for at Adrian røk ut, for han var bedre enn Adrian. Jeg er usikker på om han har glimt i øyet da han sier det. Martine innrømmer at hun drakk en halv flaske prosecco før hun danset, og jeg er kjempeimponert over at hun fikk med seg beina. De forteller hverandre hvor sexy de er, og jeg tror ikke det blir ørepropper og pc-spill den kvelden.