Bloggerne sesong 12 episode 3

Vi starter med Caroline som starter dagen. Klokka er 6 minutter over 6 og hun har lagd frokost til hele familien. Og sminket seg. Og ordnet håret. Ikke noe galt i det, jeg bare registrerer at de gangene jeg har vært så fest-sminket, så tidlig, så har jeg vært på vei til senga, ikke fra. Men Caroline har stylet seg fordi minstemann har bursdag. Jeg er sikker på at hun setter pris på mammas innsats!

Bordet er dekket med franske makroner (fra AB?) og frukt og croissantene er i ovnen. Ungene starter dagen med sukkersjokk på Kulåsen. Så vekker familien bursdagsbarnet med sang. Det er søtt (no pun intended), men burde ikke være underholdning.

Linnea har også akkurat stått opp, skal jeg tolke ut ifra utseendet. Hun har droppet den tunge festsminken og håret er i en ball. Ikke sånn «tilfeldig» oppsatt hvor hvert hårstrå har sin plass, men en bustete, hard knute. Og hun er like eventyrlig vakker som vanlig. Linnea skal finne tre gaver som hun skal gi bort på et live-show og klager over at hun bare har trash. Men så finner hun et Kygo-headsett og det mener Linnea er humor å lodde ut. Vi har vel fastslått at Linnea og jeg ikke deler humor, men kan noen forklare meg hva som er så ironisk med et headsett fra Kygo?

Hun finner også en innpakket gave fra moren sin til Sophie Elise. Jeg lurer på hvorfor gaven ligger innpakket hjemme hos Linnea.

TV2 har forflyttet seg litt lenger opp Ekebergveien for å ta oversiktsbilde over Oslo, og i tilfelle den nye lokasjonen forvirrer seerne har de skrevet #Oslo over skjermen for sikkerhets skyld.

Linnea skal lage 60 muffins med neglemareritt. Jeg får også mareritt av tanken på å spise de muffinsene etter at hun har klådd på dem med de neglene. La oss si at de er Blogglandia verdig! Hun har fått besøk av en venninne, for de skal ha livepodcast. Hun forklarer hvor og hvorfor, men jeg faller ut. Linnea er redd for å krangle med venninnen, for det blir ikke artig. Men så kommer hun på at det skal være koselig og da går det greit. Folk har betalt 100 kroner for å se på dem, men Linnea er sikker på at de ikke har høye forventninger. Jeg vet ikke hvem hun prøver å overbevise.

Linnea forklarer at hun har vokst opp med Moldekultur og der er det helt vanlig med loddsalg, basar og kirkekaffe. Det visste jeg ikke, jeg har hørt mest om roser og jassfestival. Man lærer stadig noe nytt. Hun forklarer mer om denne kulturen, men jeg faller helt ut igjen fordi hun klår på HVER ENESTE muffinsform med neglene sine.

Venninnen synes ikke kakene blir noe fine og synes ikke at de kan ta betalt for dem. Igjen: Det er ikke estetikken som er problemet her…

TV2 veksler til neste deltager og går for en artig vri og filmer duer og el-sparkesykler. Der fikk publikum noe å bryne seg på!

Joakim sitter i sofaen med mamma og sier at han vil ha med henne på de «greiene» i dag, for han er smånervøs. Rekkehuset er pyntet vakkert med rosa roser og rosa puter og mamma drikker cola av stetteglass. «Greia» viser seg å være Redd Barnas Sommerleir, og Kristin Gjelsvik skal også dit. Joakim har akkurat de samme verdiene som Kristin. Sier han. Joakim skal snakke om kroppspress blant gutter og jeg sitter og klapper i sofaen min, for det er jammen på tide at denne saken får mer fokus!

Joakim har gjort reaserch og trålet instagram. Han har funnet en ball som gutter skal tygge på for å få bedre jawline (kjevelinjen på norsk). Og en app som lager brystkasse og sixpack på bildene dine. jeg er sjokkert, men ikke overrasket.

Mamma er også sjokkert og har tydeligvis fått noen stikkord for å forklare problematikken, i tilfelle noen ikke får med seg hvorfor dette er skadelig. Hun hevder å tro at dette er en jentegreie og hvis man blir vandt til å se feike ting og vet at det er feik (her må mamma ta en pause for å huske resten av argumentet), så hjelper det ikke at vi vet at det er feik, for hvis vi ser det mange nok ganger så skjer det noe oppi hodet med hvordan vi oppfatter ting.

Jeg tror det er Joakim som har instruert henne, for denne problematikken har gått TV2 hus forbi. Han burde ta dem et kurs også!

Joakim mener at feike (jeg er ubekvem med ordet!) bilder burde merkes (bra!) og han synes det skal stå «dette er et kroppsfiksert innlegg». Jeg tror han mener at det er et kroppmanipulert innlegg, for 99,9% av alle innlegg i Blogglandia er kroppsfiksert. Mamma har tydeligvis fått vranglære av Joakim, for hun legger også i vei om kroppsfikserte innlegg. Folkens, det er en forskjell på fiksert og fikset!

Mamma synes Joakim skal utfordre politikerne på dette. Joakim synes det er veldig godt å ha mamma og kaste ball med. Eller en mamma som kommer med de relevante stikkordene, så Joakim kan vise frem engasjementet sitt. Som er et godt og viktig engasjement, han bare kløner litt med å formidle det. han sier at mamma er hans største fan og støttespiller. Det står vel egentlig i jobbeskrivelsen til «mamma».

TV2 har fremdeles ikke funnet noen bilder som skriker «Sarpsborg», det nemmeste de kom var å filme ei måke å skrive Sarpsborg på skjermen. Caroline forbereder dagens bursdag med malin lim og te. De to første er ikke «nytelsesmidler», hun går all in for pynting i Pappa Gris-tema. Herr Eriksen sitter henslengt i sofaen og venter på ordre, for Caroline tar alltid litt av på bursdager, sier hun.

Hun har kjøpt en pappfigur med tyllskjørt og spør om Lars Kristian er happy med kjøpet hennes. Jeg er sikker på at han er kjempehappy, men det er innmari lite mandig å vise sin begeistring på TV. Det blir ikke verre enn i fjor, sier han, og vi får se et klipp fra da paret jobbet overtid for å lage en pinata med sølvfirkanter på.

Caroline har pyntet seg (litt til) og forteller at svigers har kommet for å hjelpe til. Jeg synes alltid det er hyggelig når gjestene hjelper til i barnebursdager, men det går mest i å bære oppvask til kjøkkenet og passe på at ungene ikke kliner kake i sofaen. Lars Kristians foreldre hjelper Lasse med å blåse opp ballonger. De bruker en elektrisk pumpe, for det er nok ballonger til å drepe en hel hvalfamilie.

Caroline har laget dritlekre gaver til gjestene og sier hun koser seg med å holde på med dette på en fredagskveld. Jeg tror henne, for hun sier det med innlevelse. Hun har til og med blitt litt bustete på håret, så lykkelig er hun. Lasse sier han er drittlei med slik innlevelse at jeg tror på han også. Men Caroline har oppdaget at det mangler en bitteliten ballong og kan ikke legge seg før den er på plass.

Tilbake til Linnea, som har ankommet lokalet for kakebasaren, jeg mener livesendingen. De blir spurt om hva de trenger og makan til beskjedene influencere! Her kunne de krevd bil, med og uten logo, saks, papir, teip, donerte kaker (helst fra et kjøkken godkjent av Mattilsynet), men de nøyer seg med et bord til kakene og en bolle til lodd.

Showet er utsolgt og da blir Linnea litt redd, for hun føler at hun ikke er forberedt nok. Linnea ønsker velkommen til Kirkekaffe og Kvinneguidens Venner (navn på podcasten) og synes det er en passende intro, det har hun ikke tenkt på før. Jeg tipper hun har tenkt myyye på det. Har ikke hørt podcasten, men ut ifra livesendingen antar jeg det dreier seg om å lese fra Kvinneguiden. Fair nok, jeg ler mye av Kvinneguiden!

Ny måke og #Nærsnes over hele skjermen. Takk TV2, jeg har ikke hørt om Nærsnes, så denne gangen var infoen på sin plass. Selv om det bare er måkene som er severdige der.

Joakim skal snakke om kroppspress og er litt nervøs. Han er så søt at jeg gjerne skulle tatt turen sammen med han og mamma, for moralsk støtte. Men Kristin er jo der, så det går sikkert bra! Joakim er redd for at folk skal synes at han er dobbeltmoralsk fordi han er en del av bransjen. Men han tror at temaene han snakker om veier opp for bransjen han er i, for ellers hadde ingen hørt om temaene. Er fyren mye sammen med Sophie Elise??

Kristin tar en kaffe med Joakim og mamma før debatten, og hun sier at det er først når man leser kommentarfelt i avisene at man innser hvor mange idioter det finnes der ute. Eller man kan se på Bloggerne, Kristin, det er noen der også!

Kristin og Joakim er likevel inne på noe, de (Kristin) mener at det er vanskelig å fronte en mening fordi man da blir ettergått med lupe. Og det er mye whataboutism ute og går. debatten i går var et glimrende eksempel. Kristin tok opp et viktig poeng om kroppspress, og Sophie Elise ble hovedfokus. Ikke fordi Kristin har noe imot henne, men fordi hun, ved hjelp av TV2, er en versting. Men så fant de ut at de skulle slå ihjel alle argumentene hennes fordi hun hadde uttalt seg om en egoistisk mann med mikropenis. Ja men da er det greit at Sophie Elise blåser opp rumpe og hofter i beste sendetid, for Kristin nevnte MIKROPENIS! Man må liksom sette ting litt i perspektiv…

Nok om det og tilbake til Joakim. Han føler det er trygt og godt å ha Kristin der, og da roer nervene hans seg. Så jeg hadde vært helt overflødig…

Joakim fortalte om første gang han opplevde kroppspress. han var 9-10 år og fikk kommentarer på at han hadde jentepupper. Han dekket seg derfor alltid til med håndkle. Jeg blir skikkelig sår på hans vegne, sånn ekte tårevåt. At den på alle måter nydelige gutten skulle føle på det gjør vondt i hjertet og jeg får fornyet innsatsvilje i min kamp mot kroppspress. Kristin forteller at det utarbeides en ny Sunn Fornuft plakat. Noe sier meg at verstingene kommer til å drite i den. I den også! Så jeg tror ikke det hjelper. Men Joakim og Kristin fikk stående applaus av unge mennesker midt i målgruppen, det er da noe…

TV2 er tom for ideer for å presentere Sarpsborg, så vi går rett til kjøkkenet på Kulåsen hvor også Carolines foreldre har kommet for å hjelpe til. Caroline har bakt kake helt selv. klørne er enda lengre enn Linneas, og det var ingen engangshansker å spore. Så får vi se bursdagsbarnets reaksjon på dekoreringen…

Linnea og venninnen skal lese litt mer fra Kvinneguiden, men har tekniske problemer. Jeg kan bare forestille meg hvor redd Linnea må være. Utloddingen går heldigvis knirkefritt og alle ler av Kygo-headsetet. Seriøst, kan noen innvie meg?. Vi må huske at dette er noe Linnea har øvd på siden barndommen, så dette føler hun seg nok forberedt til. Vi får endelig se hva Sophie Elise aldri fikk: En rosa sparegris. Så synd CBE og mannen jobbet overtid med barnebursdag, for den hadde passet inn på Kulasen!

Linnea er fornøyd med å ha levert et helt middels opplegg

På Kulåsen er bursdagen i gang. Lars Kristian spør om Caroline har kontroll og jeg antar at det er et retorisk spørsmål, for når har Caroline ikke hatt kontroll? Så viser det seg at hun ikke har helt kontroll like vel, for jeg ser flere klipp hvor høyresiden hennes synes. Så avsluttes bursdagen med at Lasse sprekker ballonghelvetet, mens ungen hyler av skrekk og holder seg for ørene. Og barnets far blir så sliten at han sovner i godstolen.