Bloggerne Sesong 12 Episode 1

Meg, meg, meg

Vi begynner i Oslo, det vet vi fordi TV2 filmer noen Oslotrikker. Utenfor et lite rekkehus henger det et prideflagg og jeg skjønner at Joakim Kleven skal få åpne gildet.

-I år skal vi gå overkill. Jeg skal ha glitter og fjær

Joakim og broren gjør seg klar til pride og broren mener det bare er å gønne på. Gutta er tydeligvis hjemme hos mor og far og tapetserer huset med prideflagg. Faren til Joakim vil ikke at de skal ødelegge tapeten som allerede er der, så Joakim løper ned i kjelleren og ofrer en plakat av Sophie Elises verden. Eller, plakaten klarer seg, men han trenger kittet den er hengt opp med.

Jeg legger merke til at han også har en plakat av en indianerjente på rommet, men det er Sofie som blir ofret. Det hadde jeg også gjort.

Joakim har brukt 1000 kroner på stasj fra Nille til denne festen. Da vet vi hvor han står når det kommer til miljø.

Ved siden av å være homo er Joakim filmskaper og driver plattformen Generation 2.0. Jeg googler Generation 2.0 og kommer rett på en musikkvideo med Joakim og en haug med vakre mennesker med svart teip på munnen. Joakim synger dramatisk med så mye autotune at selv jule-jingelen til AB og bellaen hadde vært bra. Nei det hadde den ikke…

Han jobber som blogger og filmskaper, men er nok mest kjent som «han derre bloggervennen» sier han, med en unnskyldende latter. Vel, den tid er over, det skal TV2 sørge for. Nå skal vi bli kjent med den ekte Joakim, homoen over alle homoer. Vi får et lite tilbakeblikk på Joakims gjesteopptredener i tidligere Bloggerne-episoder. Det er så stereotypisk at jeg lurer på om Bloggerne er et ironi-program. Husk, jeg har ikke sett det før.

Vi er visst ikke ferdige med Joakim. Han fortsetter presentasjonen av seg selv. Han er en 21+5 år gammel gutt, sier han. Jeg synes begrepet «gutt» er å dra det langt når man er 26 år og har det mest velpleide skjegget jeg noen gang har sett, men han bor fremdeles hjemme hos mamma og pappa, så jeg gir han litt slack.

Joakim pynter broren sin og en venn med fjærboa i regnbuefarger. Mammaen blir på gråten av et bilde av Joakim og broren og mimrer tilbake til da de var små og lekte med Action Man og Barbie. Gjett hvem av dem som hadde Barbie. Har jeg nevnt at Joakim er homo?

TV2 filmer noen flere trikker, slik at vi skal skjønne at vi fremdeles befinner oss i Oslo. I en lekker leilighet viser Linnea Myhre oss en pakke hun har hentet på posten. Eller butikken, hun er ikke helt sikker. Hun tror hun vet hva det er, noe som er naturlig, siden det er hun som har bestilt pakken. Hun åpner den sakte, som et sceneteppe, og Taddaaa: Inni er det rosa bøker med «meg meg meg» i gullskrift på forsiden. Inni boka er det bilde av en alvorstynget Linnea. Hun er nesten mer alvorlig enn Anne Brith på forsiden av Hat-boka.

Dette er det nærmeste i kommer å få barn nåkensinne. Det å ha født en bok.

Bokreklamen fortsetter, Linnea har fått sin første femmer. Hun leser aldri anmeldelser, sier hun, men hun gjør tydeligvis unntak for femmere.

Linnea skal på lansering og «partybussen» kommer for å hente henne. Partybussen viser seg å være en helt vanlig svart bil, men sjåføren virker fra seg av glede. Det er bra, for ellers hadde jeg vært redd Linnea skulle i begravelse. -Det er en nydelig dag for en dag som dette, sier hun i samme tonefall som om bestemor uventet hadde falt død om.

Hun filmer seg selv på vei ut i bilen, og et øyeblikk lurer jeg på om det er Linnea som har falt død om, men så skjønner jeg at håndholdt kamera er hennes forse.

Det er vanlig å ha en fest når man gir ut bok, forklarer Linnea., i tilfelle noen har levd under en stein hele livet. Og siden boka er såpass tematisk så tenker Linnea at det er en fin anledning til å gjøre noe ekstra. Og siden temaet er at Linnea ikke skal ha barn, så synes hun det er passende med barneballonger. Det kan hun ha glede av å se tilbake på, hevder hun gravalvorlig.

Og ja, det er de samme ballongene som influencere har pepret hjemmene sine med til enhver anledning i 2019. Litt produktplassering hadde jeg forventet, men jeg kjenner jeg er litt skuffet over Linnea. Men det forklarer jo det deprimerte tonefallet, verden kommer til å gå under av forsøpling, ikke rart hun ikke vil ha barn…

Linnea er på hotell i forbindelse med boklanseringen. Hotellet har satt fram brus i en vinkjøler. Linnea bryter ut at «nå har dem slått til» og det er helt umulig for meg å tolke om det er ironi. Nå skal vi kose oss, sier hun og det høres ut som en trussel.

TV2 gjør en liten variasjon og filmer en Oslobuss (linje 31 Tonsenhagen). Fremdeles i Oslo, altså. Martine Lunde og bestefar Håkon kjører bil, og Martine studerer ansiktet i sladrespeilet og er sjokkert over hvor brun hun ser ut. Det er spraytan, sier hun. Så kommer hun på at hun har glemt å ta spraytan på hendene. Det er krise! Jeg synes det er mer krise at hun ikke har på bilbelte.

Bestefar har levd så lenge at han kaller Oslo S for Østbanen. Kanskje fordi han bruker bilbelte. Martine skal på Flytoget med kjæresten Aleksander, som sier at han hater livet sitt akkurat nå.

En brå overgang og så ser vi Martine påføre (enda mer) sminke. Hun skal lage sminkemerke, noe som har vært en drøm for henne i mange år fordi hun alltid har hatt lyst til å gjøre det. Okeiii…

Hun har fått med seg managementet sitt i et Norwegian-fly, skal vi tro produktplasseringen, og de skal til Italia for å besøke fabrikken. TV2 filmer en Vespa, men siden kanskje ikke alle skjønner at de er i Italia på bakgrunn av en scooter har de skrevet #Milano over hele skjermen. Og det kan føles som smør på flesk at Martine også forteller kameraet at hun er i Milano, men jeg tror et program som Bloggerne sluker en del hjerneceller, så seerne som har vært med siden sesong 1 trenger kanskje litt ekstra presisering.

Martine tar Uber til sminkefabrikken (med setebelte) og mauler riskaker. Hun synes det smaker papp, men spiser det like vel. Hun synes det er rart å komme til Milano (hvis noen ikke har fått det med seg) og se noe man har skapt selv. Hun presiserer noen ganger til hvor rart dette er.

Så sitter Martine på fabrikken og tester skygger, for hun har funnet en formula hun virkelig elsker, men det kan hende den inneholder noe vi ikke vil ha i den. Jeg tenker at det er ikke så farlig for meg, for Martine ser ut til å ha brukt opp all sminken i fabrikken. Det er ikke noe igjen til oss andre.

Tilbake til Joakim Kleven. Prideflagget vaier fremdeles hos mamma og pappa og jeg er redd TV2 skal melke homovinklingen enda litt til. Hva mer kan de egentlig hente? De har fått med seg pride, glitter, glam, fjærboa, Barbie…

OK, de spart rosa bobler til slutt.

-Skål for kjærligheten, sier Joakim og familie og venner sitter rundt bordet og klinker glass med rosa bobler Han eeeelsker pride og synes det er bedre enn bursdag og julaften, for de feirer kjærligheten. I følge Joakim er det mange som spør om han tenker hver dag at han er skeiv, men Joakim går ikke rundt og tenker på at han er homo hver dag. Da han var ung var han litt forvirret, for han visste ikke hvem han skulle velge av Eva Longoria og gartneren i Frustrerte Fruer. Jeg tenker at det faktum at en ung gutt faktisk ser på Frustrerte Fruer bør være svar i seg selv.

Faren til Joakim har blitt spurt om han følte at det gikk ut over hans manndom at Joakim er homofil. Det gjør det heldigvis ikke, men jeg vil tro at hvis han så på Frustrerte Fruer sammen med Joakim, så vil manndommen ha fått en bitteliten knekk. Så fortsetter mamma og pappa å legge ut om hvor greit de synes det er at Joakim er homo i sånt omfang at jeg lurer på om de egentlig synes det er så greit. Faren kunne faktisk tenkt seg å være homo selv. Hvem prøver de og overbevise?

TV2 filmer Oslo fra oven, så vi skal skjønne at vi fremdeles befinner oss i hovedstaden. Linnea er fremdeles på hotellrommet og er fremdeles imponert over bøtta med brus. Linnea synes hun bør prøve en av brusboksene og heller rosa brus i et glass, mens hun jubler over antall e-stoffer. Aner ikke hva slags brus, for produsenten har ikke betalt for produktplassering, men jeg synes det ser godt ut! Jeg liker også e-stoffer!

Linnea synes det er magisk å booke hotell. Når hun er ferdig med å drikke brus skal hun kle på seg og sminke seg, mens kaoset ruller og går oppi hodet hennes. Godt hun sier ifra, for ansiktet er så nøytralt at hun like gjerne kunne ventet på bussen der hun sitter. Hun håper forlaget har kjøpt nok chips og nå ser hun faktisk litt bekymret ut.

En venninne kommer inn i rommet og leser fra et manus: Hvordan føles det nå som boka endelig er ute? Linnea sier hun er lettet for at det har gått bra, for da er det gøyere å stå i det, enn hvis folk syntes boka var ræva. Ser den!

Linnea går ikke inn i «bokbutikken» og ser etter boka si. –Det har jeg gjort, leser venninnen fra manus. Hun hadde gått inn i en bokhandel hvor det bare var en bok igjen og den voksne dama som jobbet der sa at hun burde glede seg skikkelig. Jeg tenker at hvis språket til Linnea har samme snert i bøkene som i virkeligheten, så ville jeg gledet meg mer til å kjøre tog fra Sarpsborg til Oslo, sittende baklengs, men kritikkene er gode, så jeg antar det er bra.

Linnea har visst sjekket ståa i bokhandelen selv, like vel. Men bare da boka var nummer en. Hun hadde lyst til å ta bilde av det, men hun måtte ta det selv, og da ble hun så selvbevisst at hun måtte løpe ut. Okeiii… Linnea sier det er en lettelse å være ferdig med boka, men også antiklimatisk, for hun klarer ikke å kjenne på gleden enda. Det er en nerveklump som har blitt til en fysisk ting i form av en bok som kan bety mange forskjellige ting., sier hun, og jeg tar hennes ord for det , for det der skjønte jeg ingenting av!

Kamera zoomer inn på en typisk italiensk bygård, slik at seerne skjønner at vi er tilbake i Italia. Martine hevder hun er sjokkert fordi de har rare ingredienser i sminke. Velkommen til den virkelige verden, Martine! De putter levende marihøner i en ovn og steker de til de blir pulver, sier hun. Slik blir øyenskygge til..

Martine tar opp en palett med sminke fra favorittmerker sitt og holder den helt inntil kameralinsen, slik at vi skal få med oss logoen. Den inneholder marihøner. Martine skal nå lage samme farger uten marihøner. Dårlig reklame for favorittsminkemerket, men alt er lov i krig og markedsføring, antar jeg.

Martine veiver begeistret med armene og forteller kameraet at hun har sendt sminken til produksjon og nå skal hun shoppe, drikke champagne og kjøpe seg en ny Chanel. Tenk hvis hun kunne delt litt av den energien med Linnea!

Tilbake i Oslo har Joakim og gjengen kommet seg ut i prideparaden og veiver regnbueflagg og blåser glitter ut av hendene sine. Såpebobler er det også. Alle fikk gåsehud av «Valerie». Dem om det! Joakim forteller at han er stolt over å bo i et nydelig land som Norge, med så mange nydelige mennesker og så mye nydelig kjærlighet bla bla bla. Jeg tipper tredje stadiet er rett rundt hjørnet, ikke mer rosa bobler på Joakim!

Tilbake til boklanseringen. Linnea synes det kommer mange mennesker hun ikke vet hvem er, og da blir hun redd. Hun tør ikke å hilse på dem. Hun er redd for å være hun som holder en dårlig fest. Det skjønner jeg, men jeg tror stemningen stiger litt hvis vertinna faktisk hilser på gjestene sine. Men så kjører de Britney Spears for full guffe og det hjelper nervene til Linnea. Hun svinser inn i lokalet i en kjole som hun må ha rappet fra kostymelageret til balletthøgskolen og erklærer at hun skal lese fra boka. Linnea synes det er skummelt å lese fra boka, men hun har øvd seg og det går bra. Men så kommer hun på at hun skal være litt mer redd.

Linnea holder en rørende takketale til Sondre Lerche og så tar han fram gitaren og underholder litt. Han slår til med Britney Spears, selv om han har ok musikk selv. Hvem vil ikke ha en slik kjæreste? Nå mangler bare et lite leirbål, så er festen en suksess!

TV2 melker prideparaden litt til. Flere av gjengen har tatt til tårene. Så skåler de litt mer. Faren til Joakim har falt ned på at han ikke vil være homo like vel, så han frir til moren til Joakim. Og DER nådde Joakim tredje stadiet med snørr og tårer og mere til. Han er jo tross alt innmari homo.