Bloggerne sesong 13 episode 7

Det verste som kunne skje

Når det stormer som verst må Iselin senke skuldrene og slappe helt av, sier stemmen til Iselin, mens Iselin vandrer i en kreasjon i sjokkrosa tyll oppover landeveien på Åros, mens hun ser forførende inn i kamera. Kudos til TV2, her har de virkelig overgått seg selv i mismatch i klippingen. Ikke nok med det, de melker Carolines manglende hygiene og viser klippet hvor hun hoster i handa for ørtende gang. Joakim mimrer om Pride, hvor pappa fridde til mamma. Denne episoden skal bli en prøvelse, kjenner jeg…

Vi starter i Sarpsborg, hvor fuglene kvitrer og en rød firhjuling er vakkert dandert foran inngangsdøren. Burde det ikke vært to? Hvor blir det av symmetrien her? Fargen er også helt feil mot husets gulhvite vegger! Rosa hadde vært bedre! Eller kanskje beige, så de gikk litt i ett med bakgrunnen?

På soverommet har også symmetrien måttet vike plassen for funksjonaliteten. 3 av Carolines 4 puter har måttet vike plassen for hodet til Caroline. Hun ligger utslått i samme positur som dånende filmstjerner på 50 tallet, med hodet vippet til siden (riktig side, heldigvis) og armen kastet grasiøst bakover. Det ser mer ubehagelig enn elegant ut, for den ene puta som kom gjennom nåløyet er på størrelse med firhjulingen utenfor. Kjerringene på Kvinneguiden kan slutte å kritisere kjernemuskulaturen hennes, for det krever krefter å holde nakken rett med den puta. Særlig når man er syk. Og syk er hun!

Grunnen til at jeg vet hun er syk er at Lars Kristian sier så bak kameraet. I tillegg har Caroline en sveis som kan konkurrere med Iselind jeg-har-nettopp-stått-opp-av-senga-sveis any day! Men den tunge sminken gjør meg litt usikker.

Det er en og en halv time til premieren, sier Lars Kristian, og legger til «og her ligger du…» Caroline kaster dramatisk hodet andre veien (hun har sikkert glemt at håret ikke blafrer med Iselinsveis), og inntar ny femtitalls dånestilling (hånden kokett under kinnet og den andre dandert over brystet så hun får vist fram steinen på ringfingeren. Hun beroliger Lars Kristian med at hun skal stå opp snart, men det eneste som skjer er at hun inntar en ny, ikonisk, positur.

Et barn dukker opp og tilbyr sjokolade. Caroline avslår, for den inneholder jo sukker… unnskyld, hun er syk! Caroline forklarer barnet at hun skal forsøke å sminke seg litt (litt til), mens ungen er mest opptatt av å skrelle av papiret på sjokoladen. Så faller hun ned på siden, med den hemmelige siden opp. Hun er virkelig syk!

I Oslo regner det og vanndammer dekker asfalten, men en gild, rød politihest dannet en perfekt kontrast til alt det grå. Fotografen tar seg kunstneriske friheter.

Iselin møter barnevakten sin på en restaurant. Maten er sponset, det zoomes inn på et vaiende flagg med navnet på. Men det blåser for mye til at jeg får med meg navnet. Slett arbeid av TV2, ikke rart de sliter med sponsorer! Barnevakt-Sebastian sier til Iselin at det var bra de kunne møtes før «alt i dag». Han har fått med seg at ting ikke har vært så greit i det siste. Velkommen etter, Sebastian! «Hvordan går det?» spør Sebastian, og åpner et helt ormebol av klager.

Iselin forteller at hun har vært åpen om forholdet mellom Tom og seg såpass lenge og at det er nytt for henne at det er så mange øyne på dem. For ordens skyld, folkens, i tilfelle noen av dere har vært på yoga-retreat nord i California de siste to årene: Tom har vært utro!

Det er så brutalt når man får så mange meninger fra alle andre, sier Iselin. Sebastian klarer i siste liten å hente inn en himling med øynene, og svarer i stedet «mmm«. Man trenger strengt tatt ikke si mer når man prater med Iselin. «Det er liksom sånn at vi liksom skal begynne å leve normalt igjen» sier Iselin, men det skal ikke så mye til før nervene hennes blir frynsete og usikkerheten kicker inn.

Sebastian trøster Iselin med at det er beintøft å gå gjennom det hun går gjennom, og da mener han ikke tilgivelsesfasen med Tom, men offentligheten. Jeg tenker at det første er tøft, det siste kan man gjøre noe med. Jeg er sikker på at Sebastian føler det samme, for han har nesten-himlet med øynene flere ganger under monologen til Isabel, men hvis han ber henne slutte å være «kjendis», så mister han jobben. DET er beintøft!

Du må ha det bra selv for å funke i jobben, sier Sebastian. Iselin responderer med «jobben min er livet mitt og livet mitt er jobben min, og det er jobben min og livet mitt som holder meg oppe så jeg ikke går helt ned» og noe med et tog som tøffer videre (ekspresstoget til suksess?). «Mmm» svarer Sebastian.

Iselin fortsetter monologen, og får flettet inn at hun skal på Mobilsnok i VGTV, som jeg antar var hele poenget med denne seansen. Sebastian «mmm-er» på de riktige plassene. Iselin har kommet frem til at det blir gøy, og Sebastian er helt enig.

TV2 er usikre på om seerne fikk med seg «Mobilsnok» og «VGTV» blant ordsalaten til Iselin, så de har bedt henne å gjenta det i intervjuet. Iselin insisterer på å kalle det «Mobilsnuuukshow». Hun forklarer reglene og sier at hun gruer seg dritmye, noe som krasjer helt med hva hun sier til barnevakten sin.

Lunsjen er ferdig og Sebastian runder av med «Jeg er så stolt av deg og syns du er dritflink. Det her ordner seg uansett. Nå setter du deg selv først og så ordner vi alt annet rundt for deg«. Så nå skal Sebastian altså henge ut Tom og forhindre at han er utro igjen….?

På Hotel Bristol er Joakim og mamma klar for forloverlunsj. Intervju-Joakim frisker opp hukommelsen vår og minner om at pappa fridde til mamma på Pride. Det var en av de største «ut-av-meg-selv-kroppen-følelsen» EVER. TV2 har tekstet det «ut-av-kroppen-følelsen».

Joakim skal ikke ha noe bachelorette-party med stripper for mamma, han skal heller ha en fab, deilig dag. Med mamma. Hotel Bristol får virkelig valuta for pengene, kameraet sveiper over det vakre interiøret, og dveler ved krystall-lysekroner og bronsestatuer. Joakim nevner «Bristol» flere ganger, i tilfelle vi ikke skal få det med oss. Jeg lurer på om klipperne har fått flue i suppa på restauranten til Iselin, siden kontrasten er så stor, men så skjønner jeg at Bristol virkelig har slått på stortromma. Husets brut noir-champagne koster sikkert 10 ganger så mye som caffe latten til Iselin. (20 ganger? 30 ganger?)

«Skål for mor og datter!» sier Joakim og klinker glasset entusiastisk i mammas glass. «Mor og datter-tid» svarer mamma, og jeg aner ikke om hun er ironisk, for kameraet er festet på Joakim, som ler like hjertelig som Carolines Jasmin, og svarer «mother-daugter-time!» Så sier han «Men det er sant da! Herregud» Jeg er forvirret, har Joakim skiftet kjønn fra jente til homofil gutt (på snart 30)? Herregud!

TV2 vil gjerne at mamma forteller livshistorien sin, men kommer ikke på noen annen løsning enn at hun liksom-betror seg til Joakim på Bristol. Det er såpass påtatt at jeg ofrer symmetrien i sofaen og drar til meg en av putene. Heldigvis spoler vi frem til 1990, hvor hun giftet seg med pappaen til Joakim. Så fikk de et par barn på rappen, før de skilte seg fem år senere. Så flyttet de sammen igjen og levde i synd i 20 år. Joakim prøver å se ut som om dette er nytt for han, og underbygger skuespillet med at han ikke husker at foreldrene ble skilt i det hele tatt. I. Det. Hele. Tatt! De fleste har begrenset hukommelse fra da vi var 3… Men mamma husker at Joakim husker, og sier at han var sjokkert og fikk tårer i øynene da han fant det ut.

Mamma har noen kloke ord om hvordan det er å vingle i forholdet, og jeg får akkurat like mye ut av det, som de evinnelige ordsalatene til Iselin. Men nå har mamma og pappa landet. Kan noen fortelle meg hvilken blogger de har stjålet det uttrykket fra?

Hotel Bristol fortsetter å imponere og presenterer et kakefat som selv Caroline ville slitt med å avslå. Joakim og mamma må begge ta bilder, før de endelig kan smake. Kan jeg bare få si at vi vanlige dødelige sluttet med det der en gang for ca 10 år siden? Det. Er. Så. Harry! Men så har bloggerne også verdens mest harry yrke, så det gir mening.

Mamma forteller at pappa hadde tenkt å fri i Tyrkia med gode venner til stede, men så valgte han Pride i stedet, for da var Joakim og broren der. Joakim hevder å bli rørt. Intervju-Joakim tror at han kommer til å hylgrine i bryllupet når han skal gå med mamma ned alteret. Det kommer til å bli veldig rørende, sier han. Det er i hvert fall originalt, de fleste går opp kirkegulvet med forloveren, og ned igjen med ektemaken. Alteret bruker man å la stå i fred.

Utenfor Villa Kulås har de byttet ut firhjulingen med en symmetrisk samling spiralklippede busker. På soverommet er Caroline tilbake i positur to, og Lars Kristian spør om hun har tatt noe mot oppkast. Iallfall. Caroline forteller at hun har fått en reseptbelagt pille av ei dame som heter Linda. Hva er det med Caroline og reseptbelagte medisiner? Er det ikke allmennkunnskap at man 1: Følger bruksanvisningen 2: Ikke spiser andres piller?

Ett av barna roper i bakgrunnen og Caroline vrir seg i en ny sort-hvitt.film-positur og stønner «herregud!«

Intervju-Caroline hevder at hun ligger og tenker på alle som er avhengig av henne. Hvordan skal de løse dette uten henne? Det er ingen som har øvd på hennes rolle, så Carolines samvittighet blir dårligere for hver time som går. Lars Kristian spør om hun skal gjøre et forsøk, og Caroline leverer den beste skuespillerprestasjonen i sitt liv. Jeg tror ikke hun kommer seg på scenen. Hun skyver seg opp i sengen og hvisker lidende at det går bra, mens hun holder seg dramatisk til brystet. Så ser vi henne stable seg på beina og vakle ut av kameravinkelen, mens Lars Kristian forsikrer henne om at han har vondt av henne.

Neste klipp viser Caroline tilbake i senga, denne gangen med en diger, perlebesatt hårbøyle som matcher morgenkåpen. «Det gikk ikke så bra, det der«, sier Lars Kristian bak kameraet. «Ja» hvisker Caroline, mens hun sakte lukker øynene.

På teateret har de funnet en erstatter for Caroline like vel. Erstatteren forsikrer de andre om at Caroline virkelig er syk, for hun spydde da hun var der. Jeg er så glad for at det er Caroline som er syk, ikke Iselin. For hos The Eriksens er alt delikat, Iselin kunne funnet på å ta oss med inn på do, filmet leveransen og attpåtil kommet med en kommentar om hva brekningene gjorde med underlivet.

Sebastian har leiet Iselin til VG og hun spør makkeren sin (Tuva, sexolog og journalist, blant annet kjent fra Juntafil) om det blir too obvious hvis mobilinnholdet hennes og Tuvas skal synes, uten å forklare hva hun mener. Tuva skjønner hvor Iselin vil, hun sikter til at de begge er sexologer. Tuva tar det på strak arm, og nevner ikke med et ord at hun har en universitetsutdannelse og Iselin har et brevkurskurs. «Det googles jo mye, da«, svarer Tuva, «jeg vil tro vi har mange av de samme søketingene«. Jeg tviler på det…

Iselin benytter sjansen til å fortelle Tuva at hun akkurat har skrevet «hovedoppgaven» sin, om «Pornografiens negative påvirkningskraft». Derfor har Iselin mye nasty porno på telefonen.

Intervju-Iselin forteller at det som er kult med å være på lag med Tuva er at hun er sexolog, «sånn som meg«. Hun har programmet Juntafil og står for de samme tingene som Iselin. «Hun prater åpent, lett og ledig om kropp seksualitet og grenser og Toms utroskap«. Kanskje ikke så mye om det siste, da, men det er bare fordi Iselin har copyright på Toms utroskap. Det er en ÆRE å være på lag med Tuva, sier Iselin. Omtrent like troverdig som alle andre hun er beæret over å møte.

«Du har jo vært sexolog lenge» sier Iselin til Tuva, for folk liker smisk, ikke sant… Tuva svarer at hun har vært det en liten stund, hun husker ikke antall år. Jeg sporer ingenting av Iselins falske beskjedenhet i Tuva, hun er forbi stadiet hvor hun føler behov for å skryte. Hvis hun noen gang var der.

Iselin entrer studio, mens hun sier på VoiceOver at hun er redd for å bli driti ut. Virkelig, Iselin? Virkelig??

Det første spørsmålet er hvor mye Tuva tror Iselin bruker på telefonen i uka. Fasit er 65. Timer! Det neste spørsmålet er hvem som har søkt på diverse pornosider (fler enn jeg ante fantes). Motstanderne er bombesikre på at det er Iselin, selv om det sitter to sexologer i sofaen.

Mamma og Joakim har svelget unna sjampisen og entrer brudesalongen. «Her var det hvitt«, sier mamma. Joakim får tårer i øynene. Det gjør jeg også, jeg nevnte vel i forrige sesong at jeg har en greie for brudekjoler…? Joakim synes det viktigste er at mamma er komfortabel i brudekjolen. Her må jeg si meg heeelt uenig, komfort kommer veldig langt ned på listen når man skal gå opp kirkegulvet. Eller nedover alteret.

Mamma er enig med meg, hun har med seg en «hold-in-greie» til å ha under kjolen. Undertøyet er forskjellen på 1. 2. og 3. bryllup, sier hun. Dette er hennes andre tror jeg, hvis ikke TV2 har klippet ut noe vesentlig av livshistorien hennes. Lurer på hva bryllup nummer tre vil kreve.

Det er mest Joakim som vil at mamma har hvit brudekjole. Han vil gjerne se mamma i «levende liv» i hvit brudekjole. Enig, det ville vært jævlig sært å kle henne i brudekjole etter sin død.

Mamma er klar på at hun ikke ønsker helt hvit brudekjole. Jeg skjønner mamma, det blir litt krampaktig når man både er skilt OG har levd i synd i 20 år. Joakim kunne gjerne tenkt seg en brudekjole selv, og er så spent at han tror han kommer til å grine. Noen ganger lurer jeg på om Joakim er klar over at det ikke er han som er hovedpersonen i det bryllupet.

Mamma sprader ut i kritthvit brudekjole, og jeg må si den «hold-in-greia» er verdt hver krone. Hun ser smashing ut! Mamma slenger på seg et par hvite kjoler til, og hvis jeg kan få skyte inn min mening: Go for it, girl!

I Sarpsborg leverer Lars Kristian Jasmin-kostymet til stand-in’en de fikk tak i i siste sekund. Hjemme i senga ligger Caroline i samme positur som sist gang hun dånte. Tiara-hårbøylen sitter perfekt og spyingen har ikke gått ut over sminken. Jeg får assosiasjoner til Askepott. Eller er det Tornerose? «Det er absolutt det verste som kunne skje» sier Caroline på VoiceOver, mens Billie Eilish’s Like It Like That summer i bakgrunnen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s