Bloggerne sesong 13 episode 6

En dårlig utgave av meg selv

Det er veldig viktig at Caroline holder seg frisk. Aleks har opplevd den verste dagen i sitt liv. Det å ikke vite kjønnet på den kommende arbeideren er helt grusomt for Monica.

I Sarpsborg har det blitt torsdag og Caroline er vakkert pyntet med en litt sexy heshet i stemmen. Prøvene på teateret hennes i går var helt forferdelige. Nå har Caroline bestilt legetime for den hese stemmen. Hun håper legen kan gjøre noe med det. Så hoster hun litt på hånda si og sier at hun ikke gleder seg så mye til premieren som hun burde.

I Kristiansand venter familien Nyhus fremdeles på å vite kjønnet på babyen. Jeg lurer på hvor mange episoder de skal melke det. Hun tar oss tilbake til da Chris truet jordmoren til å skrive kjønnet på en lapp og putte det i en konvolutt. Nå skal Monica betro pappaen sin denne konvolutten, så det blir noe å avsløre på «gender revealen». Monica dør av nysgjerrighet, sier hun. DET hadde vært bra tv, tenker jeg.

Så liksomkrangler Monica og Chris i bilen om de skal ha fest, eller stagge Monicas nyskjerringet. Gjett hva de faller ned på. Ballongene må promoteres, si.

Tilbake i Særp lager Caroline hvit spaghetti til familien, og jeg legger merke til at hun hakker grønnsaker omtrent like klønete som meg. ENDELIG et uperfekt øyeblikk, og et lite hjørne av meg kan relatere. Den eneste forskjellen er at jeg har rene negler og ikke drar meg i håret under matlagingen. Så hoster hun i handa og tørker bakteriene på et papir, som hun legger på bordet midt mellom middagstallerkener og bestikk. Eldstemann griper det samme papiret og tørker seg rundt munnen. At disse menneskene ikke har pådratt seg corona, er for meg et mysterium!

Mamma har vært hos legen og fått stikk i fingeren, sier Caroline til barna. De ser høflig på fingeren, før de kaster seg over maten igjen. Caroline har fått hostesaft med morfin, og kameraet zoomer inn på den røde trekanten. Lars Kristian er skeptisk til om hun skal ta den. Han er jo lege, så han vet nok best! Så hoster hun kraftig inn i handa et par ganger til, og barnet irettesetter henne. «Sprit, Mamma«. «Men nå skal jeg jo bare spise min egen mat» svarer Caroline. Og hun trenger strengt tatt ikke sprit, nå som hun har morfin…

Caroline forteller at hun har vært superforkjølet i over en uke, og nå har hun begynt å hoste. Hun er superredd for å få hosteanfall på scenen. TV2 understreker det helle med en collage av Caroline som hoster i hånda, før hun retter på håret før hun gnir hendene på bordet, til barnas store protester. For å veie opp for at barna vet mer enn mor, har ett av barna fått beskjed om å si «mamma, jeg elsker deg«. Caroline svarer at hun elsker barnet hun også. Så masse!

I Oslo har Martine tatt med babyhunden og venninnen sin Ine til besteforeldrene. Bestemor deler ut kjeks og valpen har fått egen matskål i et hjørne. De prater om Aleks og tapet av hans bestefar, og bestemor har fått beskjed om å si «han hadde et veldig nært forhold til bestefar«. Jeg må si at noen av deltakerne er dårligere skuespillere enn andre. Bestemor befinner seg i bunnsjiktet.

Martine forteller om hvor hjelpesløs hun føler seg i Aleks sin sorg. Det er så drepende kjedelig at jeg håper dere unnskylder meg for at jeg spoler videre.

I Kristiansand har Monica og Chris møtt Monicas far, som skal ta over videre vokting av de mystiske konvolutten. Monica og Chris fortsetter diskusjonen om vite/ikke vite kjønn. Det er så repetitivt at jeg mister fokus, for ved brygga de passerer ligger AKKURAT sånn båt jeg ønsker meg! Lurer på om den er til salgs…?

Mor og far og morens far setter seg på en benk og fortsetter i samme spor. Monica forteller at det er bevisst at pappa skal få det ærefulle oppdraget (oppbevare konvolutten), for han har gjort Monica til den hun er i dag. Slik foreldre har en tendens til å gjøre, vil jeg legge til. Tenk litt på det mor og far Nyhus, hvordan former dere DERES barn…

Monica spør om pappa synes det er vanskelig å se om det er en gutt eller jente på ultralyd, for pappa har visst utstrakt erfaring med ultralyder. Pappa svarer at det kommer an på hvor godt utstyrt de er. Tankene mine dreier nok en gang til Kokkejævel, som vi vet venter en SVÆRT godt utstyrt liten gutt.

I Sarpsborg hoster Caroline seg inn på teateret. Hun forsikrer alle hun møter om at hun har vært hos legen, og så gir hun samtlige en klem. Så spør hun de andre om hun burde ta hostesaften hun har fått av legen. Mammaen hennes sier nemlig at hun blir sløv av den, sier hun. (Og Lars Kristian var skeptisk). Men de andre skuespillerne tror det går bra å drikke den.

Caroline er spent på om stemmen holder til generalprøven. Hun synes den er bedre, men setningene hennes slutter så rart. Det er litt merkelig, sier hun. Det synes jeg også! Hun spør enda noen fler på teateret om det er trygt å ta hostesaften. Utifra svarene jeg har hørt til nå, høres det ut som om ja- og nei-siden ligger helt likt. Hvorfor spurte hun ikke like godt legen da hun var der?

Det ser ut til at hun vil gi hostesaften en sjanse, men har glemt målebegeret. «Er det noen som er flinke med millimetermål på øyet?», spør hun, og jeg legger merke til at tilstanden hennes forverres. Hele den setningen var rar! «Jeg er veldig redd og stressa for å ta legemidler«, sier Intervju-Caroline i sofaen. Skuespiller-Caroline er ikke like redd, for hun heller nedpå morfin etter slumpemetoden. Ikke følg hennes eksempel!

Monica og mannen har fått sponset lunsj på Bønder I Byen. Skal jeg dømme etter besøkstallet trenger de all reklamen de kan få. De treffer Alejandro (Fuentes?) som også venter barn til sommeren. Han har tydeligvis droppet reveal-partyet og funnet ut at han venter en gutt. Eller kanskje han så det ved et uhell, fordi gutten var så velutstyrt…

Alejandro spør om hvordan det går med treningen til Monica, og hun forteller at hun eser ut både her og der. Alejandro sammenligner en graviditet med å klatre i Kilimanjaro. I uke 14-15 er det ekstra bratt. Det synes Monica er fint å vite, for det visste hun ikke. Det visste ikke jeg heller. Men Alejandro er personlig trener, minner Monica om, så han vet hva han snakker om.

I Sarpsborg har Caroline fått på seg sminke og kostyme, og jeg må bare si at hun ser utrolig flott ut! Hun gjør virkelig ære på Jasmin! Tross litt hosting ser hun oppglødd og lykkelig ut. Jeg er ingen kritiker, men jeg synes hun gjør en god figur på scenen. Den hese stemmen var absolutt ingen ulempe. Applausen i etterkant er ektefølt og Lars Kristian ser stolt ut. Dette vil jeg se mer av!

I Kristiansand har ungene til Nyhus glemt at de skal være polert, og sparker fotball i gangen. Monica sitter foran skjermen og studerer ultralydbilder. For hvis dere ikke har fått det med seg enda, så er hun veldig nyskjerrig. Hun kommer til å bli en dårlig versjon av seg selv, hvis hun ikke finner det ut. Og så slutter plutselig episoden. Det er ikke bare setningene til Caroline som slutter rart.

4 kommentarer om “Bloggerne sesong 13 episode 6

  1. Fantastisk oppsummering 🥰jeg ser programmet i ettertid, og ‘hører’ dine kommentarer når skuespillerenen, beklager, bloggerene kommer med sine replikker.

    Men husker jeg aldeles feil, jeg mener at Caroline ble så slått ut av hostesaften at hun gikk glipp av premieren? Var ikke det på dette stykket 🤔

    Liker

  2. Jeg ser av prinsipp ikke på programmet, men i et svakt øyeblikk så jeg akkurat denne episoden.

    Det burde merkes med en rød trekant om mulighet for å dø av kjedsommelighet. Det er som å se maling tørke. De tværer og tværer, og jeg synes jeg ser navlelo i lufta. Vær forsiktig sier jeg bare, ta hyppige pauser så du ikke faller om.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s