Bloggerne sesong 13 episode 4

Drama, drama, drama! (drama, drama, drama, drama, drama…)

Intro: Iselin forteller at hun er nominert til Årets Forbilde. Sånn i tilfelle vi ikke har fått med oss det enda. Vi kjører reprise på den kleine hoppingen til den polerte familien Nyhus. Det er fremdeles sykt at Emma er nominert til Årets Influencer. Joakim er fremdeles full.

På det ikke-sponsede hotellrommet til Chris og Monica har det dukket opp et knippe C-kjendiser (D? E?). Jeg kjenner kun igjen Sandra Lyng. Men stemningen er på topp, stemmeleiet er et par hakk over Idol-nivå. Ei dame som heter Sara er spent på «den derre HO HO HO» og alle er enige. Jeg har nevnt det før, internhumor er ikke særlig bra underholdning.

Monica blir polert av en sminkør, mens hun på VoiceOver sier at hun ikke hadde turt å gå hvis de ikke kjente noen der (på Vitsen). Da hadde det blitt klein stemning. Jeg tipper det blir kleint uansett. Monica minner oss på at hun er gravid, så hun «kan ikke ta seg en liten enhet» før hun går inn. Joakim tok Monicas «enheter» og vel så det… Monica tror ikke hun tør å si hei til Vegard Harm uten «enhet». Ok…

Chris synes den ferdig polerte Monica ser helt syk ut. Jeg synes hun ser frisk ut, men han kjenner henne best. «Hadde du ikke vært gift, så hadde jeg giftet meg med deg» sier Chris. Han snubler litt i replikken, men det blir litt kleint likevel. Jeg finner fram pute, sånn i tilfelle episoden skal ta seg opp.

Chris lurer på om Monica skal gå uten BH. Monica svarer at hun ikke har noen. Dessuten trenger ikke gutter BH, så hvorfor skal jenter ha det? Sorry fru Nyhus, den var for billig til å høste en kommentar. Chris bekymrer seg for at det skal bli vondt å gå uten BH. Monica sier det er godt. Cris lurer på hvordan det skal gå hvis hun må løpe. Monica sier hun ikke skal løpe. Og hvis hun likevel skal løpe kan de filme det i slow motion.

Så det er familien Nyhus selv som insisterer på all slow motion-filmingen?? Oh, det var kleint!

Utenfor Vitsen-lokalet skrider Iselin ut av karaoketaxien. Trusa hennes er oppi tissen, forteller hun. Leppa hennes henger utenfor. Hermer hun etter Anne Brith?

Lokalet er fylt med de evinnelige Bloggerballongene, og alle smiler bredt til kamera. Joakim og Martine kysser for fotografene (håper det ikke blir barn av det, for da blir Aleks sur). Iselin voktes av Ballerina-Sebastian, som tar fra henne tyggisen før hun går på den røde løperen. Heldigvis har hun pugget hvilke vinkler som kler henne best foran blitsregnet, ellers måtte nok Ballerina-Sebastian brutt inn og holdt hodet hennes. Er ikke hun litt for gammel til å ha barnehageonkel? Kanskje han er støttekontakten?

Sorry, den var stygg, men det er litt fascinerende med en voksen tobarnsmor som må leies rundt, instrueres i å ikke si «pikk» på TV og som ikke skjønner at tyggis ikke tar seg ut på rød løper.

Iselin jobber seg over den røde løperen, mens hun klamrer seg fast i nok en influencer jeg ikke har hørt om. Rallysjåfør… Ved veis ende skjønner hun ikke hva hun skal gjøre, så hun roper desperat på Ballerina-Sebastian, som stormer til unnsetning og leier henne av scenen, mens han trøster henne som et lite barn som har gått seg bort.

Vi får noen flere stemningsbilder av lokalet. Alle kaster på håret. Alle tar selfies. En journalist spør Joakim om han liker taco eller pizza best. Han liker BÅDE taco og pizza. «Tacopizza!» roper han. Så synd Pizzaboy ikke er homo, får da kunne noen ha spleiset dem!

Intervju-Emma sitter på senga og prøver å oppsummere stemningen. «Altså, jeg føler stemninger når vi kommer inn er litt sånn … Jeg vet ikke.. Det var liksom litt sånn … Litt sånn … det ikke … sånn … naaa .. det er bare sånn vanlig stemning, holdtjegpååsi«

Tilbake på Vitsen synes Emma det er sjedelig og lurer på om de bare skal «gå rundt»? Det er ikke så viktig å få tatt det bildet, sier hun, så livstrett at jeg tenker at selvbiografien kom i grevens tid, ellers hadde det blitt post mortem. Men så ser hun Benjamin Ingrosso og humøret løftes mange hakk. «Da må jeg hvertfall se bra ut«, kniser hun og entrer rød løper. Journalistene kaster seg over henne, endelig kan de spørre om noe mer meningsfullt enn taco og pizza. Alle lurer på når operasjonen er. Emma svarer «Jeg er på venteliste» omtrent hundre ganger, og Intervju-Emma forteller at det er irriterende å bli spurt om det samme hver gang. Kan de ikke bare google det? Emma da, tenk på Joakim som må svare på om han liker taco eller pizza best hele kvelden. DET er irriterende…

Men Emma er proff og smiler seg gjennom det, mens hun skakker på hodet, kaster på håret, drar seg i lokkende, lager trutmunn og ser forførerisk inn i kamera. Benjamin Ingrosso er jo der…

Dessverre så hun ikke mer til Benjamin Ingrosso, men tanken på å «bare gå rundt» appelerer nå mye mer. Hun holder et godt tak i Stina og brøyter seg vei mellom lårkorte kjoler og glitrende hårspenner.

Joakim har samlet en liten heiagjeng, mens han messer om hvor slitsomt det er å sloss om oppmerksomheten. «Alle vil ha det, så det blir litt mye» Alle, inkludert Joakim, kaster på hodet og lager gapesmil.

Iselin har fått øye på Emma og lar ikke sjansen gå fra seg. Hun kaster seg over henne og overøser henne med så mye smisk at jeg blir uvel. Det ser ut som om Emma føler det samme. Hvor har barnevakten til Iselin tatt veien? Årsaken er selvfølgelig at hun vil ha Emma i Podcasten sin. «Min drøm er at du kan gjeste meg. Du er så viktig forbilde» sier hun og folder hendene som om Emma er en katolsk helgen. Jeg tror hun fikk avslag, for Salto klipper vekk svaret.

I neste klipp ser vi Iselin kaste seg over Kristin Gjelsvik og hvine at hun er starsruck. Så hviner hun det samme til Sara, Monica Nyhus, Jenny Skavland. «Herreguuuud! Dere er så deilige! Herreguuud! Fy søren!» Hvor har barnevakten hennes tatt veien??? Iselin kjører en av yndlingsreplikkene sine: «Jeg er jo helt ny i dette her, jeg da…» Ballerina-Sebastian må snart produsere et nytt manus til henne!

Showet dras igang og konferansieren sier at det er hyggelig å være der siden det er så mange influencere der. Hvem andre skulle vært der? Monica har fått plass bak en vegg, men hun syntes det var både gøy og stas å være der. Hun mener at Vitsen priser deles ut til de som gjør en viktig jobb og som blir sett for den jobben de gjør. Jeg skjønte ikke setningen, men hang meg opp i begrepet «viktig jobb». For hva skulle vi gjort uten influencere?

Kamera sveiper over salen full av arbeidslivets nøkkelpersoner, og Joakim sier på VoiceOver at forholdet hans til Vitsen er sykt splittet. Det er sånn «First Price»-Hollywood. Samtidig er det tidenes kleineste prisutdeling, for de hyller jo alle de narcissistiske rævhølene de er (nøkkelpersonene). Joakim betalte 400 kroner for å komme på Vitsen.

Vi har kommet til finalistene i Årets Influencer. Emma ser ut som hun bryr seg litt like vel, og lager trutmunn og klapper forsiktig. Hun klapper avmålt for de andre finalistene også. Agnetesh gikk av med seieren, og Emma så akkurat like skuffet ut som hun sa hun kom til å bli. Altså ikke skuffet i det hele tatt.

Agnetesh synes at det er sykt at hun vant prisen og skjelver skikkelig. Når var Vitsen igjen, er det et tidlig utbrudd av corona vi er vitne til, siden alle er så syke? Emma synes Agnetesh fortjente prisen kjempemye. Et annet sted i salen har Sebastian fått kontroll på Iselin igjen og gitt henne tyggis i premie.

På senen forteller konferansieren (fader, jeg vet hvem han er, men kommer ikke på navnet) at de har fått en hilsen fra Pappahjerne, som nesten ble nominert. På skjermen sitter Pappahjerne med en baby på fanget og forteller hvor bra han gjør det. Vi klipper litt frem og Pappahjerne nevner Iselin Guttormsen og den utro mannen hennes Tom. Iselin gapskratter så fælt at jeg er redd hun skal sette tyggisen i halsen (de lærer vel heimlich-manøveren på influencerbarnevakt-kurset?). Pappahjerne forteller videre om da Iselin pratet om Toms utroskap på GMN, VG Nettavisen og de siste 6 episodene på podcasten hennes. Gapet til Iselin blir litt mer anstrengt, men faren for kvelning er ikke helt over.

På Voiceover er derimot ikke Iselin like blid. Hun misliker jææævlig sterkt at de (Pappahjerne) drar inn Tom! Hun synes det er patetisk og stusselig….

«Visste du at Tom var utro?«, pludrer Pappahjerne inn i øret på babyen, mens Iselin forteller at det er et overgrep mot familiesituasjonen sin og det hun står i. Grisestusselig, faktisk!

At Tom har vært utro er vel ikke akkurat noen hemmelighet. Siden Vitsen har hun pratet om det noen hundre ganger til. Og alt man velger å publisere offentlig, særlig i kommersielt øyemed, kan og vil bli diskutert. Med andre ord, tjener man penger på partnerens utroskap, kan man ikke forvente at det ikke blir diskutert. Man har heller ingen kontroll over om diskusjonen går i negativ eller positiv retning. Var det riktig å gjøre underholdning av det på Vitsen? Kanskje ikke! Men vi snakker om en prisutdeling for folk som i hovedvekt mangler moral. Her føler jeg at Ballerina-Sebastian har sviktet i oppdragelsen, dette burde han ha forberedt henne på!

På Vitsen har vi kommet til prisen for Årets Forbilde. Iselin tygger så jeg er redd kjeven går ut av ledd. Jeg kan høre slafsingen helt hit. «Det å være forbilde er å være bevisst sin rolle og hvilken påvirkning man har ovenfor sine følgere» sier prisutdelingen. Iselin forteller at hun var sikker på å vinne, for alt de sa stemte med henne. Godt selvinnsikt ikke er blant kriteriene… Prisen gikk forøvrig til Adam Schjølberg.

Intervju-Iselin forteller at hun var flau fordi det sikkert lyste gjennom at hun trodde hun skulle vinne, og at hun trodde skuffelsen var tydelig. Jeg syntes hun gjorde en god jobb, akkurat passe skuffet og raus!

Vi ser noen flere vinnere, blant annet Sophie Elise, som vinner pris for årets business. Synd de ikke har pris for årets rumpe, årets hofter, årets hake, årets nese osv, da måtte hun leid tilhenger for å få alle trofeene med seg hjem. Joakim synes Sophie fortjener pris, uten egentlig å underbygge påstanden.

Innen vi kommer til Kristin Gjelsvik har ydmykelsen og tapet tæret såpass på Iselin at hun ser ut til å være på gråten. Med tårer, til og med. Men hun klapper tappert. Kristin har, i motsetning til de andre vinnerne tatt med huskelapp, så vi skjønner at det kommer noe mer enn «sykt! sinnsykt og herreguuud». Vi har vel alle fått med oss hvordan den takketalen gikk…

Joakim sitter ved siden av Sophie, og ser lagt mer rystet ut en Sophie selv. Han har kope-uttrykk og pekefingeren drar underleppa helt ned til skjortekragen. «Det var så hardt og så ubehagelig å sitte der«, sier han på VoiceOver (Note to Vitsen; skaff stoler med puter neste år) Kanskje det bare er rusen som er på nedadgående?

Joakim synes kritikken til Kristin kun rettet seg mot Sophie, som satt der så stakkarslig og ikke kunne forsvare seg. Kristin roper videre om Sophies nye rumpe, som vi fikk følge i beste sendetid. Sophie ser ut som hun teller alle kronene hun kan melke ut av Kristins kritikk. Joakim sin leppe er i ferd med å nå navelen.

Den polerte Monica Nyhus syntes stemningen var langt mer polert før Kristin begynte å brøle sannheter fra scenen. Iselin er ambivalent til om hun skal klappe eller ei, så hun rådfører seg med barnevakten. Martine lurte på hva som skjedde og Emma syntes det var dårlig gjort.

Joakim får ut fingeren, bokstavlig talt, og roper at Kristian angriper enkeltpersoner. «Ikke gjør det!» sier han og vifter fingeren tørr for spytt. Eller var det en pekefinger mot Kristin? Jeg holder på det første.

«Jeg fikk en sånn ut av meg selv kroppen opplevelse» sier intervju-Joakim. Ut av meg selv OG kroppen? Hater når det skjer… «Vi MÅ ha forståelse for hva vi kommuniserer» roper Kristin fra scenen. Joakim fikk vondt av Sophie, ikke et alle jentene hun gir kroppspress. Men det får han kanskje bare når han får betalt for å holde foredrag om kroppspress?

David Eriksen værer en ny influencer i stallen og kaster seg over Joakim. Han forteller at om HAN hadde vært manageren til Kristin, hadde han gått opp og tatt henne av scenen. Joakim syntes det hadde vært fornuftig, så kanskje vi er vitne til fødselen til et nytt samarbeid. Jeg tipper David helst ville hatt Kristin, men hun er langt forbi barnehagestadiet.

Joakim er oppildnet av sin egen innsats og legger ut om sin egen heltedåd. «Jeg og Sophie har pratet masse om det her…Men vi gjør det PERSONLIG, skjønnerduhvajegmener» sier han og forsøker å fange oppmerksomheten til dronninga selv. Men hun er nok såpass sikker på disippelen sin, at hun vier oppmerksomheten sin til viktigere folk. «Hørte du jeg klikka, eller?«, roper han til Martine, som kommer for å vise Sophie sin sympati. Sophie snur ryggen til. «Jeg tok en Kanye, jeg tok en Kanye…» skriker han. Sophie reiser seg og går. Jeg får vondt av Joakim, oversett av eieren OG på nedadgående rus.

Heldigvis forbarmer Martine og venninnen seg over Joakim, og han rabler videre om seg og Sophie og vennskapet deres. Det høres ut som om han er i ferd med å nå tredje stadiet.

Et annet sted i lokalet har Iselin en anstrengende samtale med Jenny Skavland. Anstrengende fordi hun ikke helt får grep på hva Jenny mener om Kristins tale, og da er det litt vanskelig å være enig. Jeg skjønner henne godt, Jenny prater litt usammenhengende, så det må være vanskelig å vite hvilken vei man skal snu kappa.

Alle er enige i hva Kristin sa, men alle syntes det var dårlig gjort å si det når det var så mange der. Jeg tenker at det ikke hadde hatt samme effekt hvis Kristin skrek dette til speilbildet sitt hjemme på badet Det er det som er så vanskelig med protester, man må liksom ha et publikum. Det hadde ikke hatt samme effekt hvis Rosa Parks satt seg på valgfri stol hjemme i stua heller…

Joakim er helt åpenbart i opptakten på tredje stadiet og sutrer at han trenger å ligge med en fyr for å roe nervene. «Kan vi bare dra videre» sutrer han, mens han henger rundt halsen til Martines venninne.

Tilbake på det ikke-sponsede hotellrommet til Nyhus filmer Chris seg selv i bar overkropp, mens Monica ligger i sengen og ser lettet ut over at hun slipper «baby-making». «Det ble INGEN, rett og slett INGEN premier på oss denne gang» sier Chris, med samme ansiktsuttrykk som Ben Afleck hadde på den tiden han var sterkt alkoholisert og full av botox. «Og det er jo… forsovidt … forståelig, i og med at vi ikke var nominert til noen ting» fortsetter han med samme mine. Herlig! Bloggerne har ikke hatt med en så dum karakter siden Pizzaboy. Jeg elsker det!

Pizzaboy 2 legger hodet på fanget til kona, og spør hva hun synes om drama. Essensen i det hun sier (tror jeg) er at hun synes akkurat det samme som alle andre. Kristin hadde et viktig budskap, men hun burde holde det inni seg. Chris prøver å se dyp ut, og nikker og mmm-er metsigende fra fanget. Og så begynner han plutselig å rope «Drama! Drama! Drama!» og heie med knyttet neve Helt ut av det blå. Jeg er så glad, Bloggerne har ikke vært det samme siden Pizzaboy. Nå kan vi for alvor finne frem putene, folkens!

En kommentar om “Bloggerne sesong 13 episode 4

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s