Bloggerne sesong 13 episode 3

Taperne på Vixen

Iselin har det tøft med Tom fremdeles. Innleggene som treffer Emma og gjør henne litt rørt, er de som takker henne for å være åpen om å være født i feil kropp. Joakim skjønner selv at han er en klisje.

Vi starter med Iselin, som filmer seg selv foran speilet på badet. Hun også! Iselin har fått vite at hun er nominert på Vitsen, som årets forbilde. Det betyr ekstremt mye for henne, for hun ønsker å være et godt forbilde. Uansett hvem hun er et godt forbilde for, uansett om det er jenter, kvinner, menn, gutter, uansett legning osv. Og for de som prater dritt om partneren sin i årevis, kan jeg legge til. De har virkelig noe å strekke seg etter, skal de nå Iselins nivå…. Hun slenger på et kokett «jeg er helt ny på dette her«. Hvor lenge er man egentlig ny i den bransjen?

Min venn fotografen har endelig funnet tilbake til Ekebergåsen, og i tillegg ser vi en syklist, en trikk og en bygård med tagging på. Det får ikke blitt mer «Oslo». Derfor er det litt forvirrende at vi skal inn i rekkehuset til mammaen og pappaen til Joakim. Jeg aner ikke hvor de bor, men det er IKKE sentrum!

Joakim filmer seg selv på badet. Han også! «I dag er det tid for vixenblaaagawaaards» sier han med dragqueen-diksjon. Men først skal han innom VG og gjøre et intervju, og så skal han på vors med en gjeng «deiiilige infllluenseeers» (Martine og Sofie). Kanskje han kan spa opp et par likesinnede, så kan de starte Great Garlic Girls II?

Ingen av dem er nominerte, så de drar på vitsen bare for å ha det gøy. «Vi seøøøs!«, sier han med melodiøs tenor.

Fotografen har funnet inspirasjon på #Nøtterøy også. Han filmer pene hus med sjøutsikt på den poshe siden, ikke der Emma bor, men jeg har skjønt at det holder at han er innenfor radius. Utenfor huset til Mor Tina (som også er fint, altså) tisser puddel/doodelen på et tre, og vi skjønner at det er en hannhund.

Martine filmer seg selv på rommet sitt, i mykt vinterlys fra vinduet. Jenta han skjønt det! Hun begynner å fortelle at hun skal på Vitsen-awards, men så blir hun forstyrret av at puddel-doodelen får et raserianfall i stua. Hun lukker døra og prøver igjen. Martine er nominert til årets influencer «som er helt sykt«. Jeg kan tenke meg sykere valg av nominerte, bare nevner det.

Martine har en lang diskusjon med seg selv om hvor mye hun gruer seg. Jeg tror hun faller ned på at hun ikke gruer seg veldig. Så blir hun avbrutt igjen, av at noen skal støvsuge. My gådd! Det er egentlig greit, for hun har ikke noe særlig på hjertet. At Salto velger å ta med denne seansen sier litt om innholdet de har til rådighet denne sesongen.

Fotografen har funnet et utsiktspunkt i #Kristiansand også, og vi får flotte bilder av byen som bader i solskinn. Han slenger på et par måker, i tilfelle noen ikke vet at Kristiansand ligger ved sjøen. Utenfor huset til den polerte familien Nyhus er det derimot grått og dystert. Grå himmel, grått hus, nakne trær og vissent gress. Trampolineskjelettet er omkranset av et vaklevorent gjerde. Det er ingenting polert over omgivelsene til den polerte familien.

Foran speilet på soverommet sitter Monica og polerer seg. Nyhusene skal også på Vitsen. De er heller ikke nominert i noen kategorier, så de er sånne loosers som trenger seg på. Hennes ord, ikke mine. Så ser vi Chris pakke en imponerende mengde bagasje inn i bilen (som ser forholdsvis nypolert ut), mens Monica sitter i passasjersetet foran og sier at Chris er kjerringa i forholdet. Den replikken har de nok jobbet med, men jeg trekker ikke på smilebåndet engang. Men så får Chris et lite pakke-sammenbrudd og roper at «nå blir skjorta skitten», og da ler jeg litt. Prøv å si «skjorta skitten» på sørlandsdialekt, så skjønner dere hva jeg mener.

Chris nyser så kraftig at hele nabolaget hadde måttet gå i karantene, hadde det vært i coronatiden. Men siden det er før corona drar ikke Monica fram en antibac engang. I stedet kommanderer hun Chris til å hente enda mer baggasje. Chris lager content ved å gå rundt med håndholdt kamera og klage over at Monica er lat, jeg tror i hvert fall det er essensen i det han sier. «alt er egentlig litt sånn på hav åtte, selv om klokka er halv ni hos oss«. Hos oss bruker vi uttrykket «på halv syv», men vi er ikke influensene, så vi må opp om morgenen…

Fotografen har tatt en tur til Ekebergåsen på kveldstid også, og Oslo glitrer i alle lysene. Kanskje han bor der oppe? Og så ser vi en guttunge som trikser med skateboard, men filmen kuttes før han lander. Kanskje like greit, for det så ikke ut som landingen ville bli særlig elegant.

Iselin ankommer leiligheten til Sebastian med ballerinaknuten, som jobber for David som content-manager (med bindestrek). Siden jeg ikke er spesielt opptatt av klær, er det sjeldent noe stikker seg ut for meg, verken positivt eller negativt, men jakka Iselin har på er noe av det styggeste jeg har sett! Fuskepels i en oransjefarget som gjør vondt i øynene.

Sebastian viser henne inn på et gjesterom (?), og sier at noen kommer med dyne og pute. Iselin svarer liksom-ydmykt at hun ikke trenger så mye, for hun sovner sikkert i kjolen. Jeg håper kjolen ikke matcher jakka! Det gjør den…

Sebastian spør om Iselin er spent, og hun forsikrer han om at hun ikke kommer til å vinne. «Men hvis om atte, hvis atte, om atte«, så hadde det vært gøy. Og sykt. Og sinnsykt. Sebastian synes også at det hadde vært sykt gøy. Håper de ikke blir syke før de kommer dit!

Sebastian skal preppe Iselin på hvordan hun skal gå på den røde løperen. Han vet hvem hun er og hva hun er og hvordan hun er, sier Iselin, så hun tror han er svett i trusa med tanke på alt som kan gå galt. Fra hva jeg har sett så er det ikke rakettforskning å gå på rød løper. Til og med Anne Brith fikk det til (når det faktisk var en rød løper der, vel å merke). Sebastian sier at Iselin må snakke i korte setninger og bytte ut «kuk» med «penis». Jeg tenker at man kan kutte ut kjønnsorganer helt akkurat i den settingen, men ingen har spurt meg.

Et annet sted i Oslo sitter Emma og sminker seg sammen med venninnen Stina, som er tre år eldre enn Emma. Jeg hadde nesten glemt hvor stor aldersforskjell tre år er, når man er 18. Det er lenge siden jeg tenkte på slike ting. Til å begynne med var ikke Stina og Emma så gode venner, men så ble de veldig close. Så vet vi det…

Emma har funnet en enkel OG slutty «sjole», som hun skal vise Stina etterpå. Stina skal ha på en grønn skinnkjole (hun uttaler skinn med kj-lyd). Stina kommer på manus og spør Emma om hun har «kjangs» til å vinne, men det tor ikke Emma, for Jørgine er der, og hun har gjort «dødsmye». Hun imiterer dialekten til Jørgine, men har fått det for seg at Jørgine er svensk.

Sophie Elise har også gjort «dødsmye», sier hun, og dropper dialekt denne gangen. Mina Jakobsen og Agnetesh har bare gjort «sykt mye». Emma har bare gjort «mye». Emma liker egentlig ikke Vitsen. Det gjør ikke jeg heller. Hun synes stemningen er falsk. Det gjør jeg også. Hun synes folkene der smisker. Det synes jeg også. Hadde Emma derimot vært på et awardshow i Hollywood, hadde hun likt det selv om det var falsk stemning., men i Norge er det teit. Jeg er tildels enig.

Det ringer på og inn kommer ghost writeren til Emma, Kaja. Kaja skal være med for å få «feelingen» på hvordan Emma er blant venner, og atmosfæren. Jeg regner med at hun mener smiskende venner og falsk atmosfære.

Joakim har kommet seg på vorspiel, sammen med Sofie og Martine. Han spør om han ser tacky ut i kveldens antrekk, og de synes ikke det. Det synes ikke jeg heller, det er bare rart. Han har på seg noe svart med gjennomsiktige, flagrende ermer og nok gullenke rundt halsen til å gjøre en gangster misunnelig. Sofie spør om Martine har farget håret mørkt, og ansiktsuttrykket hennes sier alt om hva hun synes om mørkt hår. Fra hva jeg kan se er Martine fremdeles i kategorien blond. Så blond at hun skrur lyset av i stedet for å skru på mer lyr «Hvor mange bloggere må til for å skru på et lys på et hotellrom?» spør Joakim. Fasit er én, for det er vel bare Sofie som fremdeles blogger?

Ingen av deltakerne på vorspielet er nominert til Vitsen, så de skal bare bli beruset og ta Vitsen så useriøst som det egentlig er, sier Joakim. Gjengen jobber hardt med beruset-delen og skåler med plastkrusene sine. Alle er enige om at Vitsen er kleint og at det er kleint å være der. Så vidt jeg vet er det ikke obligatorisk, så hadde jeg vært dem hadde jeg blitt på hotellrommet og jobbet videre med beruselsen.

Joakim roper at han burde få egen pris: Årets Bloggervenn, og så rister han armen i været så gullenkene klirrer. Så danser de i sakte film mens de ser forførende inn i kamera.

Den polerte familien Nyhus (minus bloggernavn-bara) har ankommet hotellrommet. Monica har tydeligvis glemt at de var enige om at hun skulle spille diva, så hun bærer bagasjen sin selv. Hotellrommet får så mye kameratid at jeg undres på hvorfor Hotellets navn ikke er med. Har Bloggernekonseptet kommet dit at de må smøre sponsorene for å få dekket et skarve hotellrom?

Chris filmer senga og sier «er det HER det skal skje?, men så kommer han på at de har gjort det nok, siden de snart har fire kids. «Gjort hva da? Hva er «det?», spør Monica og gjør seg liksomdum. «Kysset vel!«, svarer jeg fra pulten min. Monica sier at making love er så fint når man er gravid, for da er det ikke frykt for å bli gravid. Fru Nyhus: Man trenger strengt tatt ikke bli gravid for å dempe frykten og ha et fullverdig sexliv. Man kan jo bare bruke prevensjon!

Monica tar over det håndholdt kameraet og roper at de skal heie på sine gode venner Iselin og Sara og Camilla. Bak henne hopper Chris opp og ned, mens han klapper i hendene og roper heia heia heia. Vi er supergira, sier Monica. Super høylytte, i hvert fall, det skal de ha.

I leiligheten til Sebastian blir Iselin sminket og sminkøren har fått med seg hvor dårlig baderomslys egner seg, så hun har tatt med seg en lyskaster. Iselin er ikke nervøs, for hun skal ikke prestere noe. Da tenker jeg hun har korte setninger og korrekte navn på kjønnsorganer inne. Hun sier at hun ikke kommer til å vinne, for det er så mange andre, flotte finalister i hennes kategori. Ydmykhet og smisk i samme setning, godt jobba! De flotte menneskene er Else Koss Furuseth og Adam Schjølberg som er «fantastiske profiler og mennesker som jeg heier på og som er forbilder«. Ok Iselin, du kan tone litt ned. Sminkøren heier på Iselin. Hun kan vel strengt tatt ikke si noe annet…

Tone Damli entrer leiligheten og hun stråler så kraftig at sminkøren godt kunne slått av lyskasteren. Sammenlignet med henne ser Iselin ut som en horemamma i leopardfarget morgenkåpe. Strengt tatt kommer de fleste til kort sammenlignet med Tone Damli, det er fullt mulig at Iselin egentlig er fin. jeg tror ikke Tone synes det, for det nærmeste hun kommer et kompliment er at Iselin er tildekket. Iselin lar ikke anledningen gå fra seg, hun smeller plastkruset med sjampanje på bordet og drar opp kjølen så alle får et glimt av den rosa hold.in-trusa. Mer enn et glimt…

Det er mange som sier at Tone og Iselin ligner, hevder intervju-Iselin. Det må hun nesten dokumentere! Hun trekker det frem på festen også, og Bloggerne sesong 13 får sitt første ekte puteøyeblikk. De fleste festdeltakerne klarer å presse fram en høflig latter. Tone smiler avmålt. Iselin sier at hun alltid blir forlegen når hun treffer Tone. Jeg bruker også å vise frem trusa når jeg er forlegen.

Hos Emma stresser jentene fordi de mangler steamer og at kanskje Stina har noe sminke på avveier. Jeg blir litt overrasket, for hun drar opp morgenkåpen hun går i og jentene studerer leggene hennes. Kan sminken ha havnet der? Stina er også født i feil kropp, sier Emma, det er derfor de har det «close» båndet de har i dag. Emma lurer på hvordan hun skal «gå på håret». Stina synes hun er fin som hun er. Selvfølgelig, for Stina har prikk lik frisyre!

Emma klager over at hun er så «strek». Kaja forsikrer henne om at hun ikke er strek med de puppene der. «Word» svarer Emma. Stina sier at hun også var spagetti før, og legger hendene på puppene så vi skal legge merke til at hun ikke er det lenger. «For du er også….?» sier Kaja, uten å fullføre setningen. Hun kommer plutselig på at det kan være et følsomt tema og legger til et «sorry«. Og så tramper hun tilbake i salaten og sier»Du har også…pupper«. Det høres ut som en konstatering, ikke et spørsmål, men TV2 har pyntet på det og lagt til et spørsmålstegn i tekstingen. Jeg har hjerte for henne, det er et vanskelig tema å manøvrere i. Stina tar det heldigvis på strak arm og blir ikke fornærmet i det hele tatt. Hun forteller at hennes pupper er ekte. Kaja spør om det er greit at hun spør om det tok lang tid å lage dem. Vel, nå spurte hun akkurat om det, enten det var greit eller ikke. Stina sier heldigvis at det går fint å spørre, og forteller at det tok noen år. Kaja blir varm i trøya og spør hvordan operasjonen var. Jeg antar at hun mener den kjønnskorrigerende operasjonen, siden vi nå har fått på plass at puppene er ekte. Stina sier at det var det vanskeligste hun noen gang har gjort, og at hun måtte lære seg å gå på nytt, fordi man ligger så lenge at muskulaturen i beina blir svekket. «Det var helt jævlig» sier hun. Det tror jeg på, jeg håper hun i det minste var brun.

Intervju-Emma forteller at selv om hun har hørt alt før, så er det ekkelt å tenke på hva som skal skje. Jeg får vondt i hjertet mitt av hva den lille jenta skal igjennom. Heldigvis forteller Stina at alt gikk veldig bra med henne, og at hun ikke hadde noen komplikasjoner. Intervju-Emma sier at hun er glad hun har Stina å snakke med, siden hun allerede har vært igjennom dette. Jeg er også glad hun har Stina, for hun virker veldig fin å snakke med.

Iselin og gjengen er på vei til Vitsen i karaoketaxi. Tone synger Rehab. Iselin har fått sitte ved siden av henne og overtar mikrofonen. La oss si det er en grunn til at Tone gikk så langt i Idol og Iselin ikke fikk være med. Iselin skylder på sangen, og de bytter til Sex Bomb, uten at det blir så mye bedre.

På vorspielet til Joakim og jentene har de jobbet så hardt med beruselsen at jeg lurer på om de i det hele tatt kommer seg på Vitsen. Men vi har jo allerede sett Joakim skrike til Kristin Gjelsvik, så jeg vet at de lykkes. «Stemningen er på topp, herregud vi koser oss» sier Joakim med totalt malplassert barnehageonkel-stemme på VoiceOver. Bildene fra festen viser en dansende Joakim som roper «Naboklage!» og «Taperne på Vixeeeen» om hverandre. Han skal prøve å ikke gjøre noe dumt, sier intervju-Joakim, og kniser fordi det sannsynligvis er spilt inn etter Vitsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s