Bloggerne sesong 12 episode 18

Det dummeste jeg har vært med på i hele mitt liv (Ikke den mest fengende tittelen TV2 har kommet opp med, men jeg er sikker på at alle Bloggerne kan relatere til den om noen år)

Martine synes det er perfekt å dra til London når juletiden nærmer seg. Caroline synes det er gøy at Ulrikke (venninna) begynner å etablere seg som artist. Iselin studerer til å bli sexolog (i tilfelle noen har gått glipp av det).

Vi starter med Iselin, både hun og stua hennes er pyntet til bristepunktet. Hun har fått mail fra skolen angående hovedoppgaven sin. Har hun bestått eller har hun ikke? Hun er nervøs (og sikkert spent), men velger å åpne den. Iselin leser høyt i sakte tempo. Bak henne glir et barnehode frem, som en treg utgave av troll i eske. Så forsvinner barnet igjen, og Iselinstaver seg til slutten av mailen. Hun fikk godkjent hovedoppgaven sin. Den var modig og høyrelevant. Hun blir så glad at hun kysser barnet hardt på truten med sine julerøde lepper. Så jubler hun litt i stolen mens barnet trygler om å ikke bli kysset en gang til.

I London har fremdeles ikke fotografen kommet seg på sightseeing, så det går i busser og våte folk.

På hotellrommet sitter Martine og sminker seg i senga (er det en greie i Blogglandia?) Hun synes det er vanskelig lys å sminke seg i, og mamma foreslår at de setter på flere lyskastere mot henne. Her tror jeg mamma har glemt programkonseptet, Salto skal liksom være flue på veggen, ikke rekvisitter. Pussig nok tenker fotografen det samme og illustrerer det ved på filme noen døde fluer i taklampa.

Martine synes det er deilig å reise på tur med mamma, for da er det ikke noe stress. Jeg skjønner henne godt, sammenlignet med Aleksander er mamma svært low maintenance. Martine har lyst til å kjøpe en ny Chanel-veske. Mamma foreslår en tur med turistbuss og Martine googler og finner ut at de varer fra 24-72 timer. Hun ser vettskremt ut, der gikk den shoppingen i vasken. Heldigvis oppklarer mamma at man ikke må være PÅ bussen et helt døgn.

Martine er uansett ikke så gira på busstur, for det har de gjort 5 ganger før. Hun er ikke så interessert i å se Big Ben 170 ganger. Jeg lurer på hvilken rute de bussene har tatt, det vanlige er vel at de passerer 1 gang? Men hun gjør det for mammas skyld. Mamma maser om at Martine må bli ferdig med sminken, men blir sabotert av en strømstans. Heldigvis vet mamma råd, mammaer gjør jo gjerne det, hun finner frem lommelykten på mobilen. Det ser litt nifst ut, men Martine får jobben gjort.

Martines økonomiske sans er på den kreative siden. Siden hun har booket et billig hotell, fremfor et dyrt, har hun spart 15 000. Og da har hun tjent 15 000 til en veske. Vesken skal være liten og beige med gulldetaljer. Hun har ikke kjøpt seg veske på et år, for hun har hatt veskestopp. Jeg har hatt veskestopp i så mange år at jeg har tjent penger til en E-Golf! Minst!

I Sarpsborg gjør Caroline seg klar til å dra på et lite julebord med Christoffer og Ulrikke (vi får sikkert en innføring i hvem disse menneskene er). Der skal hun sove over. Hun sjekker instagramkontoen til Christoffer (eller stalker han, som det kaller i Blogglandia) og der er det fullstendig panikk fordi Caroline skal komme. De vasker vinduer og skrubber dusjen med tannbørste. Jeg hadde blitt skikkelig lei meg hvis mine venner la ned så mye jobb når jeg kommer på besøk. Jeg hadde tolket det dit at jeg var usedvanlig kravstor og forsøkt og legge meg på et mer avslappet plan. Ikke Caroline, hun synes det er fantastisk morsomt og pynter seg som om hun skal på galla. Ikke rart de legger listen høyt.

Christoffer og Ulrikke er ferdige med å pusse sølvtøy og bone gulvet og alt annet man gjør når kongelige kommer på besøk. De har til og med rukket å slenge på seg finstasen. Det er sånn vanlig julebord-finstas, så de skal nok ikke på galla.

Det er ikke rart Cristopher og Ulrikke er ferdige, for det viser seg at Caroline er to timer for sen. Jeg har aldri kommet to timer for sent til noe som helst, men de gangene jeg ikke rekker avtaler bruker jeg å unnskylde meg veldig. Caroline gapskratter. Så hinter hun om at det er vanskelig å ta av seg de skyhøye stilettene og vertene forsikrer om at det går heeeelt fint at hun tramper rundt på den nybonede parketten med dem. Vi har nok fått litt ulik oppdragelse, Caroline og jeg. Caroline tror de styrer så fælt når hun kommer fordi de synes det er gøy selv. Ja, hvem koser seg ikke litt ekstra når de kan få vaske vinduer og skrubbe badet….?

Christoffer har pyntet champagneglassene med noe rosa greier på toppen og en sukkerstang. Nei slutt opp! Hvor er kamera lissom, hyler Caroline mens hun tramper stiletthelen ned i parketten. Eh… Det er rett bak deg, Caroline! Men det er klart, de har jo ikke drukket champagne hvis det ikke dokumenteres på sosiale medier, så de skåler for telefonen til Caroline.

Dit har vi kommet og dit skal vi bli, erklærer Caroline mens hun stolprer seg frem til sofaen. Det gir ingen mening, kanskje en intern greie? Christoffer og Ulrikke har noe å fortelle Caroline, sier de med alvorlig røst. Så fniser de og begynner med sånn «Si det du! Nei, si det DU!» før Ulrikke roper at hun er gravid. Men så var det bare en spøk, døøh hun drikker jo champagne! Det de skal si er veldig hemmelig, forsikrer de, og jeg venter på at kameramannen skal slå av kameraet sitt. Men så er det ikke visst ikke så farlig, for hemmeligheten er at Ulrikke skal være med på Grand Prix, og det har jo allerede vært…

Det er koselig, sjukt og stas, sier Caroline. Jeg er mest enig i det siste. Så går vi over til viktigere ting, teaterøvelsene til Caroline. Hun føler at hun har ekstremt dårlig tid, for premieren er allerede 7. februar og det er mange replikker hun må lære. Hun har lest igjennom med Lars Kristian, som var en opplevelse i seg selv, i følge Caroline. Jeg skjønner ikke spøken, og det gjør muligens ikke vertsskapet heller, for de ler litt høflig.

Ulrikke og Caroline har det til felles at de spiller teater. Ulrikke på et litt høyere nivå, kniser Caroline, men essensen er det samme. For det er like vanskelig å lære replikker og det må man jo uansett hvilket nivå man er på.

Så roper Ulrikke at de skal på bowling. Inne i hodet mitt visualiserer jeg klørne til Caroline inni en bowlingkule og jeg har ikke blitt så uvel av Bloggerne siden Iselin skulle ha tamponger og falskt blod i munnen. Ulrikke har mange talenter, for hun er tydeligvis regionsmester i Østfold. Det er imponerende, og jeg er glad hun rakk det før Østfold ble Viken og inneholdt halve Norges befolkning (+/-). Hun ser proff ut, for hun har helt normale, korte, rene negler. Christoffer spilte i Homseligaen i LA, så han er sikkert god, han også. Det her gidder jeg ikke! roper Caroline så de nyvaskede vinduene dirrer.

Heldigvis var det også bare en spøk.

I London kommer en litt slukøret Martine ut fra Chanel. De hadde ikke liten beige veske med gulldetaljer. De hadde med sølvdetaljer, for det er tydeligvis «vinter». Hva med de som ikke liker sølv? spør Martine med gravalvor. Nei si det… Det er det mest tåpelige Martine har vært med på i hele sitt liv. Veeel, hun er med på Bloggerne…

Martine subber av gårde i regnet, mens mamma prøver og løfte humøret med å foreslå at det er på tide med busstur. De passerer utstillingsvinduet til Pronovias og der henger en drøm av en brudekjole. Det har ingenting med recap’en å gjøre, jeg bare nevner det fordi jeg har en greie for brudekjoler. Jeg ser de OVER ALT! Hadde jeg ikke vært lykkelig gift, kunne jeg tatt en Elisabeth Taylor og giftet meg 8 ganger. Og vært hvit brud alle 8 gangene! Men det blir nok med den ene gangen. Kjolen var foresten fra Pronovias…

Mamma og Martine har kommet seg på bussen. De sitter på øverste dekk, selvfølgelig, og Martine blir angrepet av et løv. Hun prøver å varsle om at det ikke føles trygt, men mamma beroliger med at det ikke skjer så ofte. Jo mamma, det ramler ned veldig mange løv på høsten.

De ankommer Trafalgar Square og ser på juletreet fra Norge. Jeg husker det var oppslag om hvor stusselig det var i fjor, men likevel klarer Martine å gjenkjenne sorten. Grantre! Martine er ikke imponert og trøstespiser godteri. Mamma ler som en liten jente. Hun har en nydelig, trillende latter!

Martine har nok ikke vært i London på lenge, for hun kjenner ikke igjen Big Ben. Riktignok er den pakket inn i stillaser for renoveringen, men hvis man har sett den nær 170 ganger bør man kjenne den igjen på omgivelsene, i det minste? –Det eneste folk drar til London for å se, og så ser den SÅNN ut. Jeg har lyst til å minne om at London har et par andre severdigheter, men jeg antar at hun får det med seg på bussturen.

Martine, sliter med hetta si i vinden, og gjør ikke mye annet enn å klage. Hun gjør dette for mamma, sier hun på VoiceOver og hun håper virkelig mamma setter pris på det. Hun hadde kanskje satt enda mer pris på det hvis Martine var litt positiv, men mamma ler den trillende latteren sin og virker ganske fornøyd.

I Røyken har Iselin funnet frem kamera i mørket og filmer seg selv mens hun hulker dramatisk og prøver og presse frem noen tårer. Det er bare glade tårer, sier hun mens hun snufser dypt. Fremdeles ingen tårer… Men så pirker hun seg i det ene øyet med neglen sin, og da blir det i det minste litt fuktig. Håper hun ikke får øyekatarr.

Iselin liksomgråter fordi en mann har kontaktet henne for å prate med henne fordi hun utdanner seg til å bli sexolog. Han har vært gift og hatt jentekjærester, men for tre måneder siden kom han ut av skapet. Jeg tenker at disse damene sikkert felte en ekte tåre eller tre. Han hadde masse spørsmål til Iselin, og det er det hun nå sitter og liksomfordøyer. –Fy faen ass! Vi sexologer vi trengs! Noen er litt høye på seg selv, kanskje?

I Oslo filmer klippefotografen beleilig nok Slottet by night. Vi skjønner at vi skal over på dronninga. Eller liker hun bedre å bli kalt prinsesse, kanskje, det er jo litt mer ungdommelig?

Dronning Caroline har ankommet bowlinghallen og må bytte ut stilettene med bowlingsko. De er ikke sexy, sier Caroline. Jeg tenker at det ikke trenger å være så sexy, siden det pågår en barnebursdag der. Det holder med dyp utringing og stive nippler, tenker jeg. Ulrikke tenker det samme som meg, og kaller Caroline Queen på resultattavla. Jeg tror ikke Caroline synes dette er så morsomt, for nå smiler hun slik hun gjør når Lars Kristian tar bilder av henne. Munnen på vidt gap, resten av ansiktet helt ubevegelig. Hun må være alle tannlegers drømmepasient.

De må selvfølgelig dokumentere at de er på Bowling på sosiale medier, ellers har det ikke skjedd. Ulrikke og Caroline stiller seg opp med hver sin bowlingkule og Ulrikke twerker med innlevelse. Caroline gaper høyt og prøver seg på en slapp jazzhand i hoftehøyde. Så bowler de og Caroline beviser hvor vanskelig det er å bowle med lange negler og frontparti på rømmen. Man vil jo helst ikke blotte seg på barnebursdag, slikt blir det avisoverskrifter av!

Mamma og Martine skal på julemarked. Martine sier hun gleder seg, mamma ser ut som hun gleder seg. Martine synes julemarkedet er sykt fint og sykt stort. Mye større enn Tusenfryd og tusen ganger større enn det i Oslo. Mamma og Martine skal ta karusell og siden mamma er redd for karuseller, skal de ta en liten som bare går rundt. Det synes jeg er klokt, for en gang truet jeg min egen karusellredde mamma opp i en berg og dalbane. De måtte stoppe den halvvegs for å få mammaen min ut. De trodde hun hadde hjerteinfarkt. 13 år gamle meg håpet nesten det var det, for det var usedvanlig pinlig at karusellen ble stoppet fordi mamma hadde et lite angstanfall. True story!

Karusellen som mamma og Martine har valgt går sakte og rolig fremover, men de er utstyrt med VR-briller. De ser dinosaurer. Mamma begynner å se litt blek ut og jeg roper til skjermen at hun skal ta av brillene, så de ikke må stoppe karusellen. Jeg kan bare forestille meg hvor flaut det blir, på TV og greier.

Plutselig er vi tilbake på hotellrommet og jeg får hjertet i halsen når jeg ser at begge to har bandasje på hele ansiktet. Men så viser det seg at det bare er en ansiktsmaske. Damene gjør seg freshe og digge til flyturen i morgen. Ja man vil jo ikke møte opp på SK 447 med tørr hud!

I Oslo er Caroline, Christoffer og Ulrikke på vei hjem etter det som må være verdens minste julebord. Caroline filmer de tre i baksetet og bekymrer seg for at pudderet kaker seg under øynene. Så snubler de seg opp til leiligheten og Caroline sliter litt med balansen. Jeg tipper det er skoene og ikke alkoholen, for hun må da ha opparbeidet seg en ganske høy toleranse etter alle årene med reklame pluss noe godt i glasset?

Så skriver de ønsker på julekuler. Caroline skriver mer tid, og da skjønner vi hva det betyr, ellers blir det så langt. Nei Caroline, jeg skjønner ikke hva du mener, du har jo ikke annet enn tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s