Bloggerne sesong 12, episode 11

Mon Amour!

Sofie synes fremdeles ikke at det er gøy at Morten skal flytte fra henne. Martine prøver fremdeles å få tid til Aleksander. Teaterreisen til Caroline er helt fantastisk (endelig noe nytt!).

Kulås by night drar igang dagens episode. Og vi går rett på eksponering med et barn som ikke får maten sin raskt nok. Ingen tvil om hvem TV2 synes er mest interessante der i huset.

Herr og Fru Fotballfrue lager mat til barna sammen (oppkuttet frukt, det er jobb for to. Minst!) og diskuterer Carolines teaterrolle. Det er masse replikker, sier Caroline, som om ektemannen ikke visste det fra før. Spennende! sier Lars Kristian på den måten menn svarer når de har hørt det samme hundre ganger før.

Frukten blir servert i sofaen og Caroline spør barna om de tror hun får rollen. Av en eller annen grunn bruker hun utestemme, hun synes kanskje kameramannen står langt unna? Ungene tror selvfølgelig at mamma får rollen. Så får hun ungene til å stikke pekefingeren sin mot hennes og si «girl power». Jeg grøsser når jeg ser den lange kloa kommer i kontakt med de små barnefingrene, før den samme fingeren plukker en ny fruktbåt inn i munnen. Men jeg trøster meg med at Caroline har klådd i maten deres med slike negler hele livet, så de har sikkert et velutviklet immunforsvar.

Caroline blir ferdig med avskjedssermonien og kjører bil i mørket mens stemmen hennes forteller hvor positivt teater er på humøret hennes. Hun forteller at de er godt igang med øvingen og at nå skal hun på en slags siste audition. Ikke rart Lars Kristian slet med å virke nyskjerrig på stykket, han har sikkert pugget replikker med henne i ukesvis.

Caroline ser faktisk ut til å glede seg over teater. Av en eller annen grunn virker hun mer naturlig i en teaterrolle enn i virkeligheten, hvis det gir mening? Hun smiler med øynene, beveger seg fritt og uanstrengt. Hun sier at det er gøy å leke, selv om det kanskje ser rart ut utenfra når de varmer opp. Hun vet i hvert fall hva Lars Kristian hadde tenkt hvis han hadde sett hva de drev med, sier hun og ler. Jeg har en formening om hva han hadde tenkt, jeg også. Inn med magen, svai i ryggen og husk på hvilken vei du holder hodet!!!

De øver på rollene sine og jeg antar at de skal øve mye mer. Men det er som sagt hyggelig å se den Caroline som befinner seg bak all retusjering og lek med «lys og skygge». Hun er en helt vanlig, pen tobarnsmor. Hadde det ikke vært for all sminken hadde hun vært til forveksling lik mange av de andre damene der inne.

Nidelven og Nidarosdomen by night forteller oss at vi har forflyttet oss til Trondheim. Et øyeblikk tror jeg Sofie har kommet rett ut av dusjen og står i en tykk hvit morgenkåpe. Men så ser jeg at hun ikke er våt, det er skinnende sminke og badekåpen er en kosedress. Den ser deilig ut! Sofie skal lage taco og hun og Morten skal kose seg før han drar til Oslo. Sofie tenner lys for å høre det litt romantisk, men innrømmer at ingen av dem er romantiske. Men når Morten får flyttet tror hun de blir det. Okey…

Sofie sier at det vil være bra for forholdet at Morten flytter, for når man ser et menneske hver dag tar man det mennesket for gitt. Så forteller hun rottebikkja si at de to skal klare seg alene, og rottebikkja svarer med å sleike henne på nesa.

Morten prater engelsk inn i kameraet og sier at de skal spise take out, som de gjør hver dag. Jeg er usikker på om han spiller inn til YouTube-kanalen, eller om at det er til Bloggerne, men jeg håper det første for det der trenger en kontekst for å være morsomt. Sofie trekker heller ikke på smilebåndet, og forteller alvorlig at hun har laget guacamole selv. Så kysser Morten henne på kinnet og Sofie sier at det er det rareste kysset hun noen gang har sett. Jeg synes hele seansen er rar og lurer på om klipperne kjeder seg så mye av det monotone innholdet i Bloggerne at de har begynt å drikke på jobb.

Morten spør Martine om hun kommer til å bli ensom, hun har jo aldri bodd alene. Martine svarer ja, mens hun angriper osten. Her er jeg sikker på at Linnea ville hatt noen innvendinger, dette blir hoppbakkeost! Så forteller hun at hun gruer seg til å legge seg alene, for hun er husredd. Så ligger de i sofaen med rottehunden og kverner på temaet enda litt til. Jeg har sympati med klipperne.

I Oslo er det dagslys, men trærne har mistet bladene og det ser trist ut utenfor blokka til Martine. Martine og Aleksander har fått besøk av mammaen til Martine som har med seg en hund. Nok en moterase. Det er selvfølgelig utopi at TV2 skulle ta hensyn til dyrevelferd og klippe ut slike raser som avles frem uten dyrevelferd i tankene. Men siden dette er min blogg kan jeg skrive hva jeg vil og jeg vil på det sterkeste advare mot å kjøpe disse rasene. Det er dyreplageri!

Det ser ikke ut til at Martine får kjøpe hund med det første, for Aleksander er allergisk. Han klager høylydt, mens Martine protesterer for bikkja har jo akkurat kommet! Aleksander trosser allergien og klapper bikkja energisk. Han synes det er dumt at han er allergisk, for han elsker hunder. Martine sier at hun ikke har tid til hund. Martine synes det er fint å ha besøk av mamma, for det har hun aldri tid til. Ikke det heller…

Martine og mamma synes det er en god ide å kjøpe en hund sammen. Da kan mamma passe hunden hvis Martine må til Bergen. Hvis Martine ikke tar med seg bikkja til Bergen, da, det er også en mulighet. Jeg vil bare påpeke at å frakte flatnesede hunder med fly er risikosport, men det er jeg sikker på at Martine leser seg opp på.

Hun vil at Aleksander skal ta en allergitest for å bevise at han er allergisk mot hund. Aleksander påpeker at han allerede har gjort det. Martine påpeker at han ikke har tatt en test for denne spesifikke hunden, som heter Bella. Så originalt, det finnes jo nesten ingen bellaer i Blogglandia fra før. Aleksander sier han får utslett av hunder og klør seg energisk på magen. Og for å bevise påstanden ytterligere drar han opp genseren og lar Martine gni hunden rundt på magen hans.

I neste klipp står mamma på kjøkkenet og rører i en bolle, mens Aleksander henger over skulderen hennes og sier at hun ligner så på datteren sin at han er forelsket i mamma også. Lurt å smiske litt med svigermor, Aleks, men du kunne smøre litt mindre på. Mamma og Martine sjekker magen til Aleksander og det er ikke en prikk hverken der eller i ansiktet. Så da blir det hund.

I Sarpsborg er Caroline fremdeles på teaterøvelse. Hun ser litt trøtt ut der hun sitter og blunker tungt med mårpels-øyevippene sine. Jeg tenker at det ikke er så rart, for hun er tidlig oppe om morgenen. Caroline har lyst til å spille rollen som Sjasmin og jeg synes hun gjør en grei figur. Både hun og jeg håper hun får rollen.

I Trondheim skal Morten pakke, for det er bare 6 timer til han skal dra. Han prioriterer heller å prate inn i kamera om hvor rart dette skal bli. Han kverner på det samme omatt og omatt, mens Salto har lagt på musikk for variasjonens skyld (life is a winding road…) Han tror, i likhet med Sofie, at det kommer til å gå bra (the sky is falling down) Flyet går 6.10 (the sky is falling down). Han viser frem den ferdig pakkede kofferten (the sky is falling dooown). The blir en ny og spennende tid (woooo…) Helt villt! (the sky is falling down, yeahheaehhh)

I Oslo spiser Martine og Aleksander pannekaker som mamma har laget. Aleksander sier han liksom skal på et møte med noen folk, men Martine plukker ikke opp tråden og spør om detaljer. Hun er opptatt på Finn.no for å finne ei bikkje, nå som Aleksander ikke besto allergitesten. Hun finner en hun liker, men den er i Stavanger. Men så finner hun en i Oslo, og den vil hun se på. Jeg har lyst til å skyte inn at hvis man skal kjøpe hund, så bør ikke geografi være det eneste kriteriet.

Aleks drar på møte med folka, mens Martine og mamma går tur med hunden. Moren til Martine sier at Martine må være litt oftere i Bergen hos Aleksander. Alt mulig kan skje, sier Martine. Jeg tror egentlig dere må finne ut av hva som er best for dere, sier mamma. Ja, jeg tror egentlig det er det beste for oss, svarer Martine. Jeg tror ikke jeg har hørt som gode og meningsfulle råd siden mammaen til Isabel var på podcasten til Anne Brith (og Isabel).

Så prater Martine om hvor travel hun er og hvor lite tid hun har til Aleksander og jeg lurer på om jeg skal gjøre som klipperne i Salto og ta meg et glass vin for å ikke svime av av kjedsomhet.

I Sarpsborg ligger traktoreggene strødd utover en åker og jeg er sikker på at jeg har sett akkurat det samme klippebildet før. I Sørumsand. Bloggerne går jo på repeat, har jeg skjønt, så resirkulering av klippebilder er nok helt innafor.

Caroline har fått telefon fra teateret angående rollen som Sjasmin. Jeg legger merke til at hun har tatt på seg CBE-masken igjen, og prater nasalt og anstrengt mens hun tviholder på en stilling som bare viser venstresiden. Kameramannen gjør det ikke lett for henne, for han går rundt henne slik at hun til slutt må snu ansiktet helt mot veggen. Men hun får rollen sin og et øyeblikk glemmer hun hvem hun er (skal være) og ler høyt og ekte.

Gleden sitter fremdeles i når hun etterpå filmer seg selv mens hun prater om rollen. Hun smiler bredt og naturlig og det slår meg hvor ironisk det er at det er Caroline Berg Eriksen som sørger for at episoden ikke er en eneste lang reprise.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s