Bloggerne sesong 12 episode 9

Blind date

Vi er en ekstremt close familie, sier Joakim til backdropp av Prideparaden. Linnea har bestemt seg for å prøve noe annet neste år (denne episoden også). Anne Brith sitter i badekaret og gjentar at hun har hus og bil. Vi får se hvor lenge det varer…

Introen i dag er så oppgulp at jeg må dobbeltsjekke at jeg ikke har skrevet recap av denne episoden før.

Klippebildene til TV2 viser at det er høst i Oslo. Både lønnetrærne og buskene utenfor rekkehuset til mammaen og pappaen til Joakim har fått høstfarger.

Inne i stua til mamma og pappa er det like vakkert pyntet som alltid. Flere vaser er fylt av røde roser, hadde det ikke vært for høstværet utenfor vinduene kunne det vært Valentines. Joakim står på kjøkkenet og ser på broren lage mat, og klager over at ingen leser bloggen hans. Han passer på å få med hele navnet og for døve seere har TV2 skrevet det over hele skjermen. joakimkleven.no. Gi han et klikk, folkens, for han har bare 100 lesere om dagen.

Broren synes det er sykt bra. Jeg tenker at han ligger på snittet til deltakerne på ABIP. Etter endt kurs. Joakim trenger heldigvis ikke å betale Anne Brith tusenvis av kroner for å vite at clickbaits fungerer. Nå vil han ha en clickbait-uke, for å se om det hjelper på statistikken. Han har et par forslag som er Anne Brith verdig. Favoritten min er «Jeg ble slått», og så med «av Adrian i sjakk» som undertekst.

Adrian lager eggerøre som ser så god ut at jeg tar en pause for å lage min egen eggerøre, men så viser det seg at barn som er hjemme på vinterferie er flinkere til å spise egg enn til og kjøpe egg, så kjøleskapet er tomt. Kan det bli en clickbait? «Jeg har blitt ranet!»

Joakim er glad i broren sin Adrian. Adrian har aldri vært flau over Joakim, selv om Joakim har skilt seg ut. Og han har stått opp for Joakim mot mobbere. Han er en sykt bra person, mener Joakim. Jeg vet ikke om «syk», men han høres ut som en bra fyr. Joakim er glad broren ikke er gay, for da hadde det ikke vært mange mannfolk igjen til han.

Nå har Joakim lyst til å jobbe kreativt noen år. Jeg lurer på hva han kategoriserer jobben han har gjort til nå som. Det viser seg at Joakim drømmer stort, han vil lage spillefilm, nettserie, tv-serie. Adrian er visst også kreativ, men han er rolig og stødig, i motsetning til Joakim, som er en liten skrulle (hans ord). De ser hverandre for hvem de er.

Klipperne hos Salto fant ingen flytende overgang til neste tema: Joakim vil ha en Tinderdate. Helst i løpet av vinteren. Joakim er nemlig lei alle som skal spleise han med gutter de kjenner. De har nemlig sjeldent mer til felles med Joakim enn at de er homo.

Et annet sted i Oslo sitter Anne Brith og Isabel og forbereder episode 2 i podcasten. Isabel har ordnet blind date for Anne Brith og Anne Brith er nervøs. Men hun gjør alt for lyttertallene på podcasten, sier hun. Jeg lurer på om Anne Brith egentlig har grenser for hva hun vil gjøre for klikk, men jeg trøster meg med at blind date er noe av det mest uskyldige hun har funnet på.

Isabel forbereder spørsmål til den utvalgte, det første er hva han synes om at Anne Brith har 4 barn. Anne Brith synes at Isabel skal slenge på at det er med 4 forskjellige menn. Isabel blir litt usikker et øyeblikk, for hun trodde det bare var 3. Jeg hadde blitt innmari fornærmet hvis bestevenninna mi ikke visste hvem som var far til barna mine, men Anne Brith tar det med godt humør og kniser som bare Anne Brith kan.

For sikkerhets skyld, fasiten er 2. De tre eldste har samme far, og så lånte Anne Brith ut livmora si (hennes ord) til en tidligere samboer som ønsket seg barn.

Isabel forteller at denne blind daten har yngre venner. Masse Pærra folk. Hva synes Anne Brith om det? Spørsmålet er overflødig, Anne Brith sikler som bikkja mi hvis jeg vifter med en kyllingfilet foran nesa hans. Klipperne hos Salto så det samme, så de klippet vekk svaret hennes.

Anne Brith dikterer spørsmål, mens bellaen noterer så raskt det lar seg gjøre med negler som er lengre enn Fløybanen. «Hva er de tre viktigaste egenskapene du ser etter i en partner og hva er dine tre viktigaste egenskaper». Originalt!

Anne Brith sier at hun er en person som ikke stiller mange krav i en potensiell partner. Han trenger bare å være hyggelig, morsom og ærlig. Hun glemte å nevne at han også må være ung, ha et statusyrke, huske å ringe hver morgen og hver kveld, sende rosa roser (fargen er viktig, det sier noe om han SER Anne Brith). Og så skader det ikke om han har, eller har utsikter til, villa i 13 millionersklassen i Bærum.

Anne Brith kommer på et par egenskaper til (stabil og rolig) og så legger hun til at det ikke gjør noe om han ikke er i «bransjen». Han trenger ikke å være på SoMe i det hele tatt. Dette minner meg om den mystiske «Marius», men han er vel ikke introdusert enda? Den personen må ta meg som jeg er, sier Anne Brith og klør seg i løshåret.

Isabel noterer også ned at de må huske å spørre om han har en favorittquote. Sånn typ: There is no elevator to sucsess, you have to take the stairs?

Anne Brith er opptatt av om fyren har mange Tindermatcher. Har han 700, for eksempel? Hun har bare 11. Men hun forklarer Isabel at hun har 1116 som har trykket «liker» på henne, så hun har flust å velge på. Jeg skal fortelle dere en liten hemmelighet: Jeg har sett Tinderprofilen til Anne Brith. En av mine bekjente er i den eksklusive lille gruppen av menn som Anne Brith har matchet med. Fin profil, for all del, men han hadde nok ikke koblet at det var samme person som Anne Brith i Bloggerne. Kjære Anne Brith: Hvis du ønsker at menn skal ta deg som du er, så burde du kanskje vise deg som den du er…?

Bellaen sier at Anne Brith har fått vepsestikk på hånda og det synes hun kunne vært en fin praktisk oppgave for daten. Anne Brith dauer nesten, for hun trodde Isabel mente noe annet med «praktisk oppgave». Aner ikke hva hun hadde i tankene, for Isabel gjorde et stort poeng av dette vepsestikket.

TV2 holder seg til temaet «trær» i klippebildene, men denne gangen viser de palmer, slik at folk skal skjønne at vi er i Los Angeles. Linnea har akkurat våknet og oppdaget at Sondre har reist til Chicago. Hun ser så dyster ut at jeg får lyst til å reise til LA med en to-liters iskrem og trøste henne. Er det ikke det de gjør over dammen? Men så forteller hun ar han er der for å løpe maraton, så jeg skjønner at det er helt udramatisk og husker at «dyster» er favorittlooken til Linnea.

Linnea er alene «hjemme» i fire dager og den tiden skal hun bruke på research på kursene hun vurderer å ta. TV2 klipper inn Linnea som danser til Britney Spears i rosa kjole. Den der kunne de jobbet mer med, for jeg tror hintet om at Linnea ikke jobber så hardt som hun sier hun skal, går mange hus forbi. Linnea er litt redd for å ta valg for fremtiden (selvfølgelig), men hun skal våge seg en tur på UCLA for å kjenne på «bygget». Antar hun mener atmosfære.

Fotografen har slått seg skikkelig løs i LA og TV2 bruker et par minutter med klipp fra skyline, stranda, iskrem og noe jeg antar er Santa Monica Pier (han kom ikke nærme nok til å få et klart bilde). Linnea er på vei til UCLA og har funnet ut at det går en buss rett utenfor døra si. Det er hun spent på (selvfølgelig), for ingen tar buss i LA og det er det sikkert en grunn til. Linnea, du har sett for mange skumle filmer, noe folk med frynsete nerver burde styre unna!

Intervju-Linnea fortsetter i samme spor som hun har holdt seg til hittil i sesongen. Hun skulle ønske hun ikke var så redd for å prøve nye ting. Og hun klandrer seg selv for det. Men hun var ikke klar for å kaste seg ut i livet før hun hadde bygget opp selvfølelsen, og skal jeg tolke ut ifra alt hun har gjort i sesong 12 av bloggerne, så kan det ta lang tid enda før Linnea tør noe som helst.

Linnea har overlevd bussturen og vandrer rundt på UCLA. Hun finner etterhvert frem til selve skolen og kjenner at bygget ikke byr henne imot. Hun kjenner at det er en «attraction». Nå skal jeg være skikkelig surmaget her, men er ikke Linnea forfatter? Hvorfor har hun ordforråd som en ungdomsskoleelev som følger for mange influencere?

Linnea angrer på at hun ikke begynte på UCLA for ti år siden (men da var hun redd). Men hun håper at dette er akkurat riktig tid i livet.

Tilbake i Oslo vandrer Anne Brith og Isabel tett omslynget inn i studioet for å spille inn podcastepisoden med blind date. Anne Brith forteller hvor nære hun og Isabel er og jeg lurer på om en blind date er overflødig. Isabel høres ut som den store kjærligheten. Anne Brith synes ikke hun er noe fin med øreklokker på, så hun foreslår at de skal spille inn episoden uten. Hun argumenterer med at hun tror de roper mindre uten øreklokker. Som det ja-mennesket hun er går Isabel med på dette uten protester.

Episoden starter med reklame for Blogghuset. Hardt arbeid lønner seg alltid, sier Isabel. «You don’t bullshit me» svarer Anne Brith. Jeg ser ikke hva de to påstandene har med hverandre å gjøre. Jeg er fryktelig skuffet over TV2, men de klipper heldigvis raskt over til ukas utfordring. Isabel skal hente blind daten og Anne Brith skal freshe seg opp.

Dessverre dukker ikke daten opp og Anne Brith hevder at «There is a God». Jeg tenker at daten også tenker det. Intervju-Anne Brith sier at daten sikkert hadde skjønt hvem hun er og blitt livredd. Her er hun nok nærmere sannheten enn hun var klar over.

Podcast-Anne Brith benytter sjansen til å røpe at hun har møtt en person. På tross av at hun prater med Isabel 5 ganger daglig har hun ikke røpet dette før nå. Men da var det jo veldig beleilig å ha dette i bakhånd, når daten uteble. Den utvalgte er mann med stor M.

VoiceOver forteller at Anne Brith tror at det er noen der oppe som fikser ting til oss og nå ville ikke han der oppe at Anne Brith skulle møte daten som Isabel skaffet. Anne Brith trur at det var written in the stars.

Linnea har pakket koffertene og skal reise tilbake til Norge. Hun synes det har vært en effektiv tur, for hun har jobbet mye og slappet av mye og vært på «skoleturne» (?). It looks bright and exiting, sier Linnea. Så legger hun til «for me» i et tonefall som tilsier at hun ikke synes det er det minste «bright and exiting». Nå gleder Linnea seg til å komme hjem, for hun liker høsten og å være alene. Hun sier hun har bestemt seg for å begynne på kreativ skriving og det gruer hun seg allerede til (selvfølgelig), men det gjelder å «bryte veggen»(?) og gjøre ting man er redd for.

Joakim og broren er ute og kjører bil i regnværet, og TV2 har fått så godt betalt av Red Bull at brødrene må holde Red Bull-boksene sine helt opptil kamera og fortelle seerne at nå skal de drikke Red Bull. Jeg bekymrer meg litt fordi broren til Joakim må ta begge hendene fra rattet for å få det til. Joakim skal gjøre noe han ikke har gjort før, og det gleder han seg til. That’s the spirit! (sorry, språket mitt lider under å høre på så mange influencere)

Brødrene skal teste ut vindtunnel-maskin. Joakim har spesielt elastisk hud, sa han er spent på hvordan han ser ut i vindtunnelen. Det tror jeg hadde vært min minste bekymring, jeg antar at med så stor vindmotstand hadde jeg blitt like glatt i fjeset som CBE. Joakim rister på hodet for å vise broren hvor elastisk hud han har. Broren tar heldigvis ikke blikket fra veien, men hvis han lurer kan jeg røpe at Joakim er akkurat så ungdommelig fast i fisken at han ser like flott ut som vanlig. TV2 tillater litt gratisreklame for broren til Joakim og de spiller musikken hans på full guffe mens guttene danser i bilen.

Jeg er litt usikker på om vindtunnel-stuntet er for å skape innhold til Bloggerne, eller at en av Bloggerne må stille opp i vindtunnell fordi selskapet bak betaler så god for reklame. Hvis det siste er tilfelle er det sporty av Joakim å stille opp, for ingen av de andre i Bloggerne er egnet. Martine har ikke tid, Linnea tør ikke, Sofie er i Tromsø, Anne Brith har for elastisk hud og Iselin er så «mye» at hun ikke hadde fått oppdrift.

Vindtunnellfirmaet får virkelig valuta for pengene. Joakim og Adrian er kjempeflotte i draktene, og tar entusiastisk til seg instrukser før de prøver seg. Joakim synes bevegelsene er tunge å utføre, men instruktøren forsikrer om at det er lettere i vind. Adrian forsikrer han om at det er lettere i medvind. Medvind? Blir ikke det kortfattet moro?

Joakim elsker å prøve nye ting og flyr som en proff. Han elsker å «henge» med broren sin også. Den fyren er Linneas strake motsetning og jeg lurer på om det er akkurat det TV2 prøver å få frem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s