Bloggerne sesong 12 episode 2

Første skoledag/en drøm i oppfyllelse

På bakgrunn av tittel ser det ut som ikke bare The Eriksen, men også TV2 skal tjene noen penger på barn. Triste greier, men jeg biter tenne sammen.

Episoden starter med et nærbilde av de pålimte vippene til Martine mens hun sier at hun alltid har hatt lyst til å bli programleder, men at hun aldri trodde den dagen skulle komme.

Så vipper kamera over på Caroline Berg Eriksen og mannen, som smiler salig mens de ser hverandre inn i øynene. Caroline filmes fra venstre, selvfølgelig, mens stemmen som er lagt på sier at Nelia skal begynne på skolen. Rett på eksponering, Caroline sin fremste egenskap er tydeligvis å være mamma. Seriøst, har hun INGEN andre talenter som er verdt å fremheve?

Og så skal vi tydeligvis se litt mer av den regnbuefargede siden av Joakim Kleven.

Tilbake til Caroline som snakker inn i et håndholdt kamera (fokus på venstre side) fra soverommet. Det er slutt på sommerferien for eldstedatteren har sin første dag på skolen. Dette har Caroline brukt hver da hele sommeren på å forberede seg mentalt på. Håper hun har hatt tid til å forberede barnet også, for det er vel strengt tatt en større omveltning for henne? Heldigvis gleder ungen seg og Caroline tror det kommer til å gå bra.

Mer om hva Caroline føler, som tross alt er bedre enn å høre om barnets følelser. Caroline blunker hardt vekk noen tårer jeg aldri så snurten av, og så sier hun at barnet ikke blir passet på på samme måte som i barnehagen. Det synes Caroline er rart å tenke på. Så skjelver haka litt, for tiden går så fort, og det vil ikke Caroline.

TV2 resirkulerer oversiktsbildet av Oslo, og i tilfelle seerne skulle gå glipp av Plaza og Rådhuset, har de limt på #Oslo i stor tekst.

Joakim spiller inn en beskjed til Bloggerne-klipperne, som Bloggerne-klipperne synes er så fin at de ikke klipper den vekk. 

-Det hadde vært veldig gøy, synes jeg, når jeg forteller om dagen min slik den pleier å være, at man kryssklipper over det jeg sier klippene av ting jeg gjør i dag, i klippen. Hvis det gir mening.

Det gir overhode ingen mening!

Nå skal vi se en vanlig dag i Joakims liv. Joakim starter dagen i senga, for han står ikke opp før 10. Så lager han seg frokost, og jeg legger merke til at både Kelloggs og Tine har kjøpt produktplassering. Mens han gumler coco pops, som et lite barn, ser han på Frustrerte Fruer. Antar han har kommet fram til at det er gartneren han skal sikle på, han er ikke et forvirret barn lenger. Han er 21+5!

Joakim tror mange har inntrykk av at han lever et skikkelig goodie-bag-liv. Men det krever masse jobb å komme dit, han må på masse eventer og ha det veldig gøy. Jeg føler med han, det høres hardt ut! Han bruker mye tid på Generation 2.0, på kontoret sitt, i kjelleren til mamma og pappa. Han har lyst til å gjøre det så stort og kult som overhode mulig, og da skader det ikke med drahjelp fra TV2, tenker jeg.

TV2 gjør en variasjon av Oslo-temaet og filmer Oslo fra sjøen. Etter den klaustrofobiske kjelleren til Joakim er det godt å se sol og seilbåter med vind i seilene. Ikke at Joakim ikke er glad, han er skikkelig gladhomse (i følge klipperne), det er kjelleren som er trist. Føler bare for å presisere det…

Martine filmer kjæresten og kjæresten (Alex) sier han er der for å se på sin flinke kjæreste. Han sliter litt med det, for den voldsomme luggen ramler stadig ned i ansiktet og hindrer synet. Han sier at han er der for å se Martine være programleder for Glow Up, med slik innlevelse at jeg mistenker at han leser fra en plakat. Dere vet, sånn Love Actually-plakat som noen holder opp foran nesa hans.

Aleksander visste at Martine kom til å få en stor jobb, men ikke at hun skulle bli programleder. Det hadde han ALDRI trodd! Han ser på Martine mens han sier det, så denne delen kan han utenatt. Så vrir han kameraet mot brystkassen sin og spør om Martine trodde hun skulle få en kjæreste med sånne pupper. Først nå ser jeg at fyren er naken oventil, og at han har trent på seg pupper. Martine sier han er teit, selv om hun åpenbart synes han er hot, og så kysser hun han på munnen. Aleksander tørker desperat av seg leppestiften, det hjelper jo ikke med macho brystkasse hvis man har rosa leppestift…

Martine spiser knekkebrød mens hun sier at hun aldri trodde hun skulle få en så syk mulighet, og det er å være programleder for et sminkepropgram. Det er helt sykt! Dajana sier at hun ikke trodde at Martine skulle bli så flink programleder. Så går det opp for henne at det kunne tolkes fornærmende, så hun retter det til at hun ikke trodde Martine skulle ta den rollen så bra. Ja det ble veldig mye bedre Dajana…

Dajana spør Martine om hvilken kjentis hun ville sminket hvis hun fikk velge fritt. Det vet ikke Martine. Dajana ville valgt Mette Marit, men så kommer hun på at den kommende dronningen kanskje ikke er kjendis. Martine mener hun er kjendis, men ville heller valgt Ingrid Alexandra, for hun er ung og lett å sminke. Hun kunne jo bare gitt jenta en klem, det ville gitt mer en nok sminke til et barn i hennes alder.

Martine forteller igjen at det er en drøm som har gått i oppfyllelse å bli programleder, og så får vi se hvordan hun øver seg til rollen. Hun må fortelle seerne ting på en måte som ikke røper at det er et manus. Der burde TV2 lære noe og ta et kurs med flere av deltakerne i Bloggerne. Bare nevner det…

Tilbake til The Eriksens, fremdeles fra soverommet. Caroline har fått krøllet håret og vifter energisk med krølltangkrøllene, filmet fra venstre. Hun er iført BH. Hun sveiper kamera rundt i rommet og der ser vi Herr Eriksen, helt tilfeldig (selvfølgelig) i nettoen med et håndkle dandert over det mest private. Jeg ler så jeg spruter te over hele tastaturet, for jeg får flashbacks til diverse tilfeldige nakenbilder av fruen. Men jeg sjekker igjen og ser at det er en bukse han gjemmer bak håndkleet. 

Herr Eriksen stiger inn mot kamera og jeg ser at han burde fått noen treningstips av kjæresten til Martine. Håndkleet viser seg å være en skjorte, og kameraet holdes på den nakne brystkassa mens paret diskuterer om Lars Erik skal ha t-skjorte under skjorta. Det er litt av et dilemma, sier Caroline. Jeg skulle de bestemte seg før de filmet!

Paret skal på festival og Caroline spør mannen hva hun skal ha på seg. Det gjør alltid jeg også før jeg skal ut. Nei, jeg gjør jo ikke det, mannen min bryr seg filla om kjoler! Så skjønner jeg at det er et påskudd for å filme enda mer av den nakne overkroppen til Lars Kristian. Tilbake til BHen. Caroline har heldigvis kontroll på antrekket selv, for Lars Kristian har gullfisk-hukommelse. Det har de vel strengt tatt begge to, skal vi tro gapet mellom hva de gjør og hva de hevder å gjøre. Antrekket er et lekkert todelt antrekk som hun har sydd av mormors kjøkkengardiner. Neida, det er sikkert fra Zara!

Så filmer Caroline overkroppen til mannen sin litt til. Det føles ubehagelig å se disse svært lettkledde menneskene inne i husets mest private rom. Som om jeg får deres intimitet tredd nedover øra. Caroline avslutter med at de nesten ikke får jobbet fordi de snakker så mye om datterens skolestart. Ellers jobber de veldig hardt, antar jeg…

Lars Erik har delvis fått på seg skjorta (omtrent like kneppet som en mann i 60-åra på jakt etter kone i Thailand, minus gullkjedet). Han har hentet datteren på skolen og ringer hjem til Caroline, for han har sikkert lang vei hjem. Tv2 filmer noen kongler så vi skal skjønne at paret bor landlig til. Hjemme på kjøkkenet har Caroline fått på seg gardinene fra Zara. Lars Kristian kommer hjem med jentene og den ene ser forbi foreldrene på kameramannen som står bak og ser ut som om hun skal begynne å gråte. 

Paret går inn på kjøkkenet, Caroline iført cowboystøvler, Lars Kristian er barbeint. Det er snålt, men trekker heldigvis oppmerksomheten vekk fra barna, som ingen har til hensikt å skjerme. Men så filmes familien rundt kjøkkenøya mens de deler en pizza og da er barna igjen i sentrum. De forteller om gjøremål og følelser. Igjen sitter jeg med følelsen av å se noe jeg ikke burde sett. Noe som burde være privat.

Så intervjues Caroline mens hun forsøker å gråte litt mer fordi barnet begynner på skolen. Hun legger ut om følelsene og personligheten til barnet. Humøret mitt er nitrist, jeg håper se switcher over til Joakim, for jeg trenger litt fjoll og fjas etter dette.

Det blir Martines jobb å bedre humøret mitt, og jeg kjenner det hjelper. Hun er energisk, vakker og barnløs, hva mer kan man ønske seg av et program som dette? Hun er fremdeles på Glow Up filming og forteller hva programmet går ut på. Det er fint, for jeg har ikke sett det, og nå slipper jeg å gjøre det også. Hun innrømmer at hun leser presentasjonen fra manus. Jeg begynner å like Martine!

Aleksander skal sminkes i dag og han vil gjerne at de sminker nesen hans mindre. han har fått kontroll på luggen og jeg ser ingenting galt med nesen. Det gjør ikke Martine heller. Klipperne klipper inn en lang tale fra Aleksander om alle Martines fantastiske egenskaper. Jeg orker ikke å følge med, så jeg tar hans ord for at hun er fantastisk. Så er Alexander ferdig sminket og ser ut som han kommer rett ut av Dynastiet. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om han er Crystle eller Alexis.

Martine er ferdig på jobb og er akkurat like sykt blid som da hun dro på jobb for 12 timer siden. Jeg håper en og annen av de andre bloggerne plukker opp dette og ser hva jobb egentlig innebærer.

TV2 har ikke klart å finne noen gode bilder som skriker Sarpsborg, så vi går rett til kjøkkenet på Kulåsen. Her jobbes det også hardt, Caroline har tredd en krans ned over krøllene sine og blander drinker til seg og mannen. Tante Vivi skal passe barna og sier at paret må kle seg godt. Caroline sier beklagende at hun ikke har mer klær, ut over gardinene fra Zara. Den siste garderobe-detoxen må ha vært spesielt hard!

Hun blander seg en drink til, for å døyve sorgen over å ikke eie klær, så vandrer paret av gårde til festival med noe godt i handa. Hun hevder at det er jobb, for Lars Kristian skal være fotograf på Sarpsborgfestivalen. Lars Kristian slipper dermed å betale for å komme inn og det er paret veldig glade for. De treffer noen kjentfolk, noe som er godt gjort, for det er nesten ikke folk der. Caroline forstår det, for det er jo fredag. Noen fler som trakk den slutningen?

Det viser seg at kjentfolk er Ulrikke fra Særp, og hun skal opptre. Heldigvis har Lars Kristian fått plass foran scenen, for han har jo akkreditering. Det er sånn ca 7 personer der, tre av dem fra pressen. Det fyller seg heldigvis opp utover kvelden og Caroline danser foran kamera og glemmer at høyresiden av ansiktet er hemmelig. Så går paret tett omslynget hjem og Caroline synes det har vært veldig fint å være sammen med Lars Kristian. det skjønner jeg, så lite de ser av hverandre ellers. Lars Kristian klager over at uka har vært slitsom og nå skal han sove. Caroline er ikke så sikker på det og smiler lurt inn i kamera. Seriøst? Har ikke disse menneskene en eneste ting som er hellig?? Håper de ikke tar med håndholdt kamera på akkurat dette, for da må TV2 skru opp aldersgrensen.

TV2 filmer Olso by night, og for dem som ikke kjenner igjen hovedstaden i mørket, så har de zoomet inn på Plaza, slottet, trikken og ei gatelykt jeg antar er unik for Oslo, selv om jeg tror vi har en helt maken utenfor huset. Vi er tilbake til Joakim, som fortsatt viser oss hvordan en helt vanlig dag. Han setter opp kamera og svinser til sofaen hvor mamma sitter med alvorlig mine. Begge er iført pysj. De to feiker at de ser på TV. Jeg vet at de feiker, for Joakim sier det.

Så vinker Joakim til mamma og sier I Love You og det høres ut som om han oppriktig elsker moren sin. Jeg blir varm om hjertet! Han skal legge seg, men først skal vi få en liten house tour. Siden vi skal få se på hverdagen hans helt på ekte, antar jeg at dette er noe han gjør hver kveld. Han filmer sengen (uoppredd), bildene sine og favorkttbøkene. Jeg legger merke til at Caitlyn Jenner og Erika Jayne er blant favorittforfatternene. Gutten har orden på sakene sine, det skal han ha! Jeg sender gjerne mine unger på kurs hos han, men det skal ikke sendes på TV2, selv om det hadde vært litt av et prosjekt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s